Naslovnica / Črna kronika / Reševanje poškodovane alpinistke se je zavleklo pozno v noč

Reševanje poškodovane alpinistke se je zavleklo pozno v noč

Reševalna akcija alpinistke, ki se je včeraj popoldne pri sestopu z Zeleniških špic hudo poškodovala pod Staničevim vrhom,  se je zaradi močnega vetra zavlekla pozno v noč, saj so jo morali gorski reševalci v dolino prenesti na nosilih.

Včeraj, nekaj po 15. uri so bili gorski reševalci obveščeni, da se je pri sestopu s Staničevega vrha v grapo proti Repovem kotu poškodovala alpinistka.

Poškodovanki, ki ji je pri sestopu zdrsnilo, pri čemer se je huje poškodovala, so gorski reševalci najprej poskušali priskočiti na pomoč s pomočjo helikopterja Slovenske vojske, vendar sta bila helikoptersko reševanje ter transport ponesrečenke, kljub dvema poskusoma, zaradi premočnega vetra onemogočena, zato so se morali lotiti reševanja na klasični način. Zaradi zahtevnega reševanja, predvsem pa varnega prenosa poškodovane alpinistke v dolino, pa so kamniški gorski reševalci tokrat na pomoč poklicali tudi svoje kolege iz Ljubljane.

Gorski reševalci GRS Kamnik in GRS Ljubljana so skupaj, v dolgotrajni in naporni nočni reševalni akciji, ki se je zaključila šele okrog ene ure zjutraj, poskrbeli, da so ponesrečenko, ki je zaradi poškodb trpela hude bolečine, prek Repovega kokta pazljivo in varno prenesli v dolino, kjer so jo v oskrbo predali ekipi Nujne medicinske pomoči, ki je poškodovano alpinistko z reševalnim vozilom odpeljala na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje v Ljubljano.