Naslovnica / ŠPORT / Rok in Matic se odpravljata na uvodno dirko svetovnega pokala

Rok in Matic se odpravljata na uvodno dirko svetovnega pokala

Ta konec tedna je rezerviran za prvo dirko svetovnega pokala za gorske kolesarje v olimpijskem krosu, prizorišče pa je nemški Albstadt. Barve kamniškega Calcit Bike Teama bosta zastopala Rok Naglič in Matic Kranjec Žagar, ki bosta dirkala v dresu slovenske reprezentance.

Naglič bo dirkal v kategoriji moški elite, start bo v nedeljo ob 14.35, Kranjec Žagar pa dan prej, start dirke kategorije U23 bo ob 15.00.

»Progo sem si ogledal, posebnih pričakovanj nimam, ker smo na svetovnem pokalu, kjer so vsi zelo dobro pripravljeni. V nedeljo grem na dirko brez pritiska in dal bom vse od sebe. Upam, da bo rezultat pokazal mojo dejansko pripravljenost, ki mislim, da je trenutno odlična,« je iz Nemčije sporočil Naglič.

Kranjec Žagar pa je dodal: »V soboto imamo dirko v Albstadtu. Tam še nisem dirkal, ampak kakor vem iz prenosov svetovnega pokala, je veliko strmih klancev, proga pa je večinoma narejena umetno iz peska. To je moj prvi svetovni pokal v višji kategoriji U23, zato je moja želja končati dirko v krogu zmagovalca. To leto mi je cilj predvsem čim več dirkati in pridobiti čim več izkušenj, vendar bom na dirki vsekakor dal vse od sebe.«

Bržkone bi bil del slovenske odprave še tretji Calcitovec Blaž Žle, ki pa je dal prednost šolskim obveznostim.

Calcit Bike Team