Naslovnica / ŠPORT / Rok Naglič gre v Val di Sole po še eno dobro uvrstitev

Rok Naglič gre v Val di Sole po še eno dobro uvrstitev

Trenutno najboljši slovenski gorski kolesar in član Calcit Bike Teama Rok Naglič je že v Italiji, kjer ga v Val di Soleju čaka zadnji svetovni pokal sezone, zatem pa odhaja s slovensko reprezentanco na svetovno prvenstvo v Avstraliji.

Korošec v dresu kamniške ekipe je letos že odpeljal tri svetovne pokale. Na prvem na Češkem je osvojil 42. mesto, na drugem v Nemčiji je bil izvrsten 23., na zadnjem v Švici pa 34. Sledilo je še evropsko prvenstvo v Italiji, kjer je potrdil letošnji napredek in konstantne vožnje s 26. mestom.

Po zasluženem kratkem oddihu je Naglič začel s krajšimi pripravami na zaključek sezone, ki ga začenja z dirko svetovnega pokala v Val di Soleju. Preizkušnja med mlajšimi člani ga čaka v nedeljo ob 10.15.

»Zadnji trije tedni so bili res naporni, saj sem se pripravljal na zadnji svetovni pokal ter nato za svetovno prvenstvo. Za svetovni pokal imam cilj med 25 najboljših, kako pa se bo dirka odvila, pa bomo videli v nedeljo. Vem, da sem dobro pripravljen tako, da se že veselim zadnjih dirk v letošnji sezoni,« je napovedal Naglič, ki bo dirkal s svojo srečno številko na kolesu in dresu: »Štartna številka 26 je tudi moja srečna številka, ampak dal bom vse od sebe, da bo v nedeljo uvrstitev še boljša kot je številka. Zahvalil bi se rad vsem, ki ste del te zgodbe me podpirate v dobrih ter v slabih trenutkih.«

Calcit Bike Team