Naslovnica / ŠPORT / Rok Naglič in Gregor Kranjc novo kolesarsko sezono začenjata na Cipru

Rok Naglič in Gregor Kranjc novo kolesarsko sezono začenjata na Cipru

Gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Gregor Krajnc sta se za začetek sezone 2018 odločila preizkusiti na etapni dirki na Cipru z imenom Cyprus Sunshine Challenge. Na otok v vzhodnem delu Sredozemlja sta odletela v petek, do četrtka in prve etape pa bosta trenirala, si ogledovala traso in se pripravljala na njun uradni začetek sezone.

»Letošnje priprave sem zasnoval nekako drugače kot lani, saj sva se z Grego odločila, da bova sezono začela z etapno dirko na Cipru. Tako sem že v drugi polovici decembra začel nabirati kilometre na kolesu. Veliko smo bili tudi na slovenski obali v mesecu januarju, kot tudi začetek februarja. Sedaj pa nekaj treningov na Cipru, v četrtek pa začnemo zares. Realno pričakovanj ni, vse kar pa lahko rečem je, da se resnično veselim prvih letošnjih dirk,« je iz Cipra sporočil Naglič, lani najboljši slovenski gorski kolesar.

»Čez zimo sem treniral kot prejšnja leta, tek, pohodi, fitnes, za katerega bi se zahvalil Wellness Aspari. Januarja sem dodal treninge na kolesu, ki so bili vse bolj intenzivni, saj se tekme hitro začnejo. Z Rokom sva že bila na ogledu trase maratona in prologa. Vreme na Cipru je super in obeta dobro,« ga je dopolnil Krajnc.

Cyprus Sunshine Challenge je etapna dirka, ki traja tri dni, in mnogim kolesarjem služi kot začetek sezone. To dokazuje tudi startna lista, na kateri so olimpijski prvak v krosu Čeh Jaroslav Kulhavy, dobitnik brona na svetovnem prvenstvu 2017 Švicar Thomas Litscher ter olimpijska prvakinja v cestni dirki Nizozemka Anna van der Breggen. Manjkala ne bo niti najboljša gorska kolesarka zadnje sezone Ukrajinka Jana Belomoina, norveška veteranka Gunn-Rita Dahle Flesjaa in svetovna prvakinja v maratonu Danka Annika Langvad.

Prvi dan tekmovalce čaka 14,5 kilometra dolg prolog, drugi dan 52,2 kilometra dolga dirka v krosu od točke do točke, tudi tretja etapa bo takšna, le da bo dolga 66,2 kilometra.

Calcit Bike Team