Naslovnica / Črna kronika / Nezaslišano: Roparski napadalec je sredi belega dne v Kamniku skorajda ubil starejšo občanko

Nezaslišano: Roparski napadalec je sredi belega dne v Kamniku skorajda ubil starejšo občanko

Roparski napadalec je včeraj popoldne na Kajuhovi poti v Kamniku med napadom skorajda ubil starejšo žensko, ki se je iz Zdravstvenega doma vračala proti svojemu domu.

Včeraj popoldne, dobesedno sredi belega dne, je na Kajuhovi poti v Kamniku prišlo do nezaslišanega dejanja oz. roparskega napada, v katerem je, kakih 30 let star roparski napadalec napadel starejšo, kakih 75-let staro žensko, ji iz rok nasilno strgal torbico, pri tem pa je oškodovanka padla in z glavo močno udarila v v tla, zaradi česar je še vedno v bolnišnici, njeno zdravstveno stanje pa je nadvse kritično.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili kamniški policisti o dogodku obveščeni včeraj okoli 15. ure. Po zdaj zbranih obvestilih je znano, da je zaenkrat še neznani moški pristopil do oškodovanke in ji s silo iztrgal torbico,  pri  tem  pa  je  padla  po tleh in se huje poškodovala po glavi.

Storilec  je  po  dejanju zbežal po Kajuhovi poti v smeri proti Eti, hudo poškodovana starejša občanka pa je bila z  reševalnim  vozilom  odpeljana  v UKC Ljubljana, kjer je zaradi hudih poškodb glave, ki so zahtevale takojšnjo operacijo, ostala na zdravljenju.  Po informacijah, ki so nam jih posredovali zaskrbljeni svojci, pa je njeno zdravstveno stanje, kljub uspešni operaraciji, še vedno zelo kritično.

Po podatkih PU Ljubljana policisti  nadaljujejo  s  preiskavo,  storilec  pa  do  tega trenutka še ni bil izsleden.

Opis  storilca:  moški,  star  okoli  30  let,  visok okoli 180 cm, srednje postave,  črnih  kratkih las, zanemarjenega videza, oblečen v belo majico s kratkimi rokavi

Policija naproša vse,  ki  bi dogodek morda videli ali  imeli  koristne  informacije o dogodku oz. storilcu,  da  to nemudoma sporočijo na  interventno številko 113 ali pokličejo na Policijsko postajo Kamnik na številko 01/830-31-80.