Naslovnica / NOVICE / S 1. marcem razgibavanje v Šoli zdravja tudi na Duplici

S 1. marcem razgibavanje v Šoli zdravja tudi na Duplici

Že nekaj let trajajočim razgibavanjem udeležencev šole zdravja v naravi v Kamniku , v Keršmančevem parku, v športnem parku v Podgorju in na Perovem se je 1. marca 2016 na pobudo KS Duplica pridružila tudi skupina Šole zdravja na Duplici.

Kar okrog 20 udeležencev se je že prvi dan, navzlic slabemu vremenu, zbralo na športnem igrišču Vila in pod vodstvom Danice Hace začelo razgibavati svoje ude po programu Tisoč gibov, ki ga enotno izvajajo vse skupine šole zdravja po vsej Sloveniji. Gre za sklepne vaje, ki jih je sestavil dr. Nikolaj Grishin. Vsako jutro ob pol osmih se zberejo na določenih mestih in ob vsakem vremenu skupno opravijo te polurne razgibalne vaje.

Kot sedaj kaže, se bo tudi dupliška skupina, podobno kot je bilo to po drugih krajih, postopoma še razširila, saj bodo prvi udeleženci glas o za telo in duha zelo koristnem razgibavanju in druženju ponesli med krajane.

Zato ste krajani in krajanke Duplice vabljeni k udeležbi na razgibavanju v Šole zdravja vsako jutro ob pol osmih do osmih na športnem igrišču Vila na Jakopičevi ulici (ob parku pred krajevno skupnostjo!)

Besedilo in fotografija: Franc Svetelj