Naslovnica / ŠPORT / S Flajsom na klopi po peto zmago

S Flajsom na klopi po peto zmago

Tudi po štirih odigranih krogih so odbojkarji Calcit Volleyja edina ekipa v Sportklub prvi odbojkarski ligi – moški, ki je še brez poraza. Toda, ker so kar tri od štirih tekem dobili s 3:2, je na prvem mestu Merkur Maribor, resda s tekmo več in točko več, na tretjem mestu pa je z istim številom točk ACH Volley, ki je enkrat izgubil. Sobotni gost Kamničanov, Panvita Pomgrad, tekma se bo začela ob 20. uri, z dvema porazoma zaostaja le za dve točki.

Iz kroga v krog se potrjuje, da se v letošnji sezoni resnično obeta zanimivo in izenačeno državno prvenstvo. V prvi tekmi petega kroga so v četrtek Mariborčani s 3:1 (-22, 22, 12, 16) premagali Salonit Anhovo, kar jim vsaj do sobotnih tekem prinaša prvo mesto. Prehitijo jih lahko tako Kamničani kot Ljubljančani.

»O izenačenosti lige smo se lahko sami prepričali že dvakrat, ko smo bili veliki favoriti tako v prvem krogu proti Hiši na kolesih Triglavu kot minulo soboto v Hočah. Mislim, da ne na prvi ne na zadnji tekmi naš pristop ni bil podcenjevalen do nasprotnika, še zlasti to velja za prvo, ki je bila naša prva v sezoni. Ampak, ko nasprotniku dovoliš, da se razigra in dobi zalet, tako je bilo tudi v Hočah, jo je težko zaustaviti. Še zlasti Hočane, ki so zelo energični, ampak na srečo smo jih v tretjem nizu le zaustavili. Na koncu je bila vendarle najbolj pomembna zmaga,« je o sobotni težki zmagi v Hočah dejal Timotej Gal Kos, ki je v smehu pripomnil, da ne bi imel nič proti, če bi do konca sezone vse tekme dobili s 3:2.

Čeprav je za Kamničani četrta tekma v sezoni, bodo morali biti še naprej potrpežljivi, kajti ekipa je sestavljena na novo, zato bo treba počakati še nekaj tekem, da se uigra in tudi na igrišču začuti. »Na treningih in zunaj njih se zelo dobro razumemo med sabo, vendar bo to treba prenesti še na igrišče. Dejstvo je, da bomo potrebovali še nekaj časa, da se uigramo, vendar verjamem, da smo na prvi poti,« je prepričan 25-letni odbojkar, ki je do letošnjega prihoda v Kamnik igral za Hišo na kolesih Triglav.

»Tudi v Kranju se po zaslugi Saša Ropa dela zelo dobro, kar potrjuje, da je veliko mladih igralcev pravi iz Triglava šlo v močnejše klube. Tudi sam sem od letošnje sezone eden od njih. Predvsem smo v Kranju ob dobrih treningih pridobili tudi pravilni pristop in način razmišljanja, potreben za igranje v klubih, ki so na višji ravni. Normalno je, da so v Calcit Volleyju pričakovanja večja, kot so bila v Kranju, vendar moraš ta pritisk odmisliti in na vsaki tekmi prikazati svojo najboljšo igro.«

To velja tudi za sobotno tekmo proti soboškim odbojkarjem, ki jih že drugo sezono uspešno vodi Kamničan Aleš Hribar. »Čeprav so tudi Sobočani delno zamenjali ekipo, so v njej še vedno igralci, ki so že dolgo skupaj, ki znajo igrati dobro odbojko in ki lahko vsakogar presenetijo. Tako kot mi tudi oni trenirajo in tudi oni bodo prišli v Kamnik z željo, da bi zmagali. Seveda pa bomo naredili vse, da jim to preprečimo,« je odločen Kos, ki končuje študij mehatronike, tako da se bo zdaj lahko v popolnosti posvetil odbojki.

Panvita Pomgrad je v letošnji sezoni v gosteh s 3:0 premagala Hoče, doma pa prav tako brez izgubljenega niza, praznih rok pa so ostali v prejšnjem krogu, ko jih je doma premagal ACH Volley, medtem ko so v prvem krogu proti Kanalcem osvojili točko. V primerjavi z lansko sezono v ekipi ni več Vasje Plesca, Zlatka Pulka, Maja Marovta in Davida Novaka, novinci pa so srbski korektor Branislav Radović, Marin Novak, Rene Potočnik in dolgoletni igralec Calcit Volleyja, Jure Lakner.

Odbojkarje Calcit Volleyja bo v soboto vodil Andrej Flajs. Prvi trener Gregor Jerončič je bil v stiku s svojim sinom Rokom, ki je bil po koncu evropskega prvenstva do 20 let v Brnu, med tistimi italijanskimi reprezentanti, ki so bili pozitivni na testu za Covid-19.

V preostalih dveh sobotnih tekmah, v četrtek je Merkur Maribor, kot smo že omenili, premagal Salonit Anhovo, bo ACH Volley gostil Krko, v Kranju pa bo Hiša na kolesih Triglav igrala s Hočami.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec