Naslovnica / Črna kronika / S pobočja Malega gradu je na ulico padla večja veja

S pobočja Malega gradu je na ulico padla večja veja

Okoli 10:30 je se je z drevesa na pobočju Malega gradu odlomila večja veja, ki je padla na ulico oz. v Samčev predor v središču kamnika, pri tem pa k sreči zdruznila zgolj svetilko javne razsvetljave in ograjo.

Danes dopoldne bi v samem središču Kamnika lahko kaj kmalu prišlo do tragedije, saj se je s starega drevesa, ki raste na pobočju pod stražnim stolpom na Malem gradu, odlomila večja, nekaj sto kilogramov težka veja, ki je padla na spodaj ležečo ulico.

Pri tem pa bi jo kaj kmalu skupil občan, ki se je v trenutku padca veje nahajal v neposredni bilini, k sreči pa je hodil bolj po sredini ceste. Srečo v nesreči je imela tudi družinica oz. oče z dvema majhnima punčkama, ki so jo, namesto skozi Samčev predor, ubrali po vrhu na nasprotni strani oz. kot nam je dejal omenji oče: “Če bi šli spodaj, bi bilo po nas.”

K sreči je težka veja med padcem zdruznila oz. polomila zgolj železno ograjo in svetilko javne razsvetljave.

Za odstranitev veje so poskrbeli gasilci PGD Kamnik, ki so vrzel v ograji obenem zasilno zaščitili z opozorilnimi zastavicami, za odvoz lesa in vejevja pa so poskrbeli delavci Komunalnega podjetja Kamnik.

Kot je bilo moč videti iz ostankov veje, so odlomljeno vejo oz. staro drevo napadle glive, tovrstne nevarnosti, ki so se do sedaj še vedno srečno končale, pa bi bilo, z rednim pregledom in pogostejšim vzdrževanjem mestnih dreves, bržkone tudi preprečiti.

Zato občani od mestnih oblasti in pristojnih služb upravičeno pričakujejo oz. zahtevajo takojšnje ukrepanje, saj se utegne zgoditi, da bo naslednjič za kaj takšnega že prepozno.

X