Naslovnica / NOVICE / S Šarcem odhaja tudi »nadžupanja« Janja Zorman Macura

S Šarcem odhaja tudi »nadžupanja« Janja Zorman Macura

Z odhodom kamniškega župana Marjana Šarca, ki mu z izvolitvijo v Državni zbor RS predčasno preneha županski mandat, se z Občine Kamnik poslavlja tudi vodja županovega kabineta in svetovalka za stike z javnostmi Občine Kamnik Janja Zorman Macura, ki ji je bila, spričo njenega vpliva na župana, nemalokrat pripisana kar vloga kamniške »nadžupanje«.

Janja Zorman Macura se je s svojega položaja danes poslovila z obvestilom predstavnikom medijev, v katerem je zapisala:

»Z odhodom župana Marjana Šarca se tudi meni izteče delo na Občini Kamnik. Pravijo, da tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica. In res ni peljala. A pot je bila vredna vsakega koraka. Tudi zaradi vas.

Hvala vsem in vsakemu posebej, da smo skupaj korakali po kamniški poti, ki ste jo na tak ali drugačen način sooblikovali tudi vi.«

Priznati je potrebno, da sta se s prihodom mag. Janje Zorman Macura na Občino Kamnik, v marsičem izboljšala tako občinski protokol, kot tudi obveščanje javnosti, saj je znala željene informacije, skladno z nalogo, ki jo ji je zaupal Šarec, tudi ob številnih neprijetnih vprašanji, s katerimi nismo skoparili in prizanašali niti v našem uredništvu, na našo žalost, podati tudi na precej zavito pretkan način, tako da župan in Občina niti v najbolj kritičnih trenutkih vendarle nista bila prikazana v preveč slabi luči. Mediji pa smo kljub temu informacije dobili vedno in povečini tudi zelo ažurno, četudi ne čisto vedno tudi na način in v obliki, kot smo jih želeli.

Zaradi nespornega vpliva, ki ga ima na Marjana Šarca, s katerim sta dolgoletna sodelavca že od prej, pa ji je bila večkrat, malo v šali, še bolj pa zares, pripisana kar vloga kamniške »nadžupanje«.

Ob slovesu Janje Zorman Macura, bosta z jutrišnjim dnem ukinjena tudi njena občinska službena mobilna številka ter e-mail, naloge občinske predstavnice za stike z javnostmi pa bo prevzela Lea Logar.

Kam bo Janjo Zorman Macura njena karierna pot zanesla v prihodnje, nam zaenkrat še ni zaupala, vsekakor pa ne gre pričakovati, da bi jo Marjan Šarec, ki mu je ves čas županovanja stala ob strani, in kot eno redkih oseb, ki jim zaupa, spustil iz svojega naročja, tako da jo bomo v prihodnje bržkone zagotovo videli vsaj v poslanski pisarni LMŠ, če že ne kar v katerem izmed vladnih kabinetov.