Naslovnica / NOVICE / S slovesnostjo ob prenovljenem spominskem obeležju v Golicah počastili 25. obletnico osamosvojitve

S slovesnostjo ob prenovljenem spominskem obeležju v Golicah počastili 25. obletnico osamosvojitve

S slovesnostjo ob povsem in lepo prenovljenem spominskem obeležju v Golicah v Tuhinjski dolini, so kamniški in komendski veterani vojne za Slovenijo, počastili 25. obletnico osamosvojitvene vojne in osamosvojitve.

slovesnost-golice-2016-16

Danes je v Golicah v Tuhinjski dolini potekala slovesnost v počastitev 25. obletnice osamosvojitvene vojne in osamosvojitve naše države, ki so jo, ob pomoči pokroviteljev in prijateljev, pripravili člani organizacije Zveze veteranov vojne za Slovenijo OZVVS Kamnik – Komenda, ki so v minulem mesecu poskrbeli tudi za popolno prenovo in razširitev tamkajšnjega spominskega obeležja.

slovesnost-golice-2016-28

Kot je v uvodnem pozdravnem nagovoru dejal Zvonko Cvek, predsednik OZVVS, so obnovo in razširitev spominskega obeležja izvedli z lastnimi sredstvi ter s pomočjo podjetij in posameznikov, ki so jim pomagali z delom, materialom in finančnimi sredstvi, za kar se jim je najlepše zahvalil ter obenem dejal: »Prepričan sem, da bo obeležje tudi vnaprej ohranjalo svoje sporočilo in nas spominjalo, na vse to, kar je bilo povedano tudi danes in kar še bo o naših pripravah na osamosvojitveno vojno in osamosvojitveno vojno samo.« ter obenem dodal, da se bodo v organizaciji veteranov vojne za Slovenijo trudili, da se na tem mestu srečajo na začetku vsakega oktobra.

 

V imenu Občine Kamnik je prisotne, med katerimi sta bila med drugim tudi poslanka in poslanec v Državnem zboru mag. Julijana Bizjak Mlakar in mag. Matej Tonin, pozdravil podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi.

slovesnost-golice-2016-32

Slavnostni govornik na prireditvi je bil dr. Tomaž Čas, predsednik Zveze veteranskih policijskih društev Sever, ki je v odločnem nagovoru, v katerem se je spomnil na dogodke pred in med osamosvojitveno vojno, med drugim poudaril, da se zaslug za osamosvojitev države ne more in ne sme pripisovati nobenemu posamezniku, saj je osamosvojitev delo in rezultat skupnega truda vseh, ki so, ne le s silo, ampak tudi s preudarnostjo, sodelovali v osamosvojitvenem procesu.

slovesnost-golice-2016-25

 

Prireditev, ki jo je povezovala Ivanka Bajde, so s svojimi nastopi in prisotnostjo popestrili člani veteranske zasedbe Godbe Mengeš, Ljudski pevci iz Tuhinjske doline, praporščaki veteranskih in domoljubnih organizacij ter z recitacijami učenec OŠ Šmartno v Tuhinju Domen Hribernik.

slovesnost-golice-2016-31

Razširitev in obnovo spominskega obeležja v Golicah so omogočili: Družina Drolc z Golic, Studio Opravš, SGP Graditelj Kamnik, Žurbi team Kamnik, Petrol d.d., Ljubljana, Gozdarstvo Pirš Tuhinj, Terme Snovik, Volčin Vrtnarstvo in trgovina Tuhinj, Gradbeništvo Feri Kamnik, Bratje Resnik Črni Vrh, gostilna Mežnar Tuhinj in Janez Ilovar.

slovesnost-golice-2016-13