Naslovnica / NOVICE / Samostansko »bučanje« z Rudijem Bučarjem in kino pod utrinkastim zvezdnim nebom

Samostansko »bučanje« z Rudijem Bučarjem in kino pod utrinkastim zvezdnim nebom

Četrti dan Kamfesta je minil v znamenju dobro obiskanega koncerta Rudija Bučarja v mekinjskem samostanu in kino predstave pod zvezdnim nebom, ki je prav tako dodobra napolnila Glavni trg, seveda pa omenjeni prireditvi še zdaleč nista bili edini, ki sta se na Kamfestu odvili včeraj.

Medtem, ko je v mekinjskem samostanu potekala delavnica pripovedovanja z Bredo Podbrežnik Vukmir, je nekaj redkih dežnih kapelj strašilo starše in otroke, ki so na Glavni trg prišli pod cirkuški klobuk z Andrejem Tomšetom.

V Prešernovi ulici, le skok stran od sejmarskega utripa, se je, v izvedbi društva Makadam odvila zanimiva Živa knjižnica, na kateri so se sodelujoči prelevili v različne žive knjige raznovrstnih znanj, ki so  s svojimi zgodbami, kljub precej neposrečeno odkazani lokaciji pri straniščih, vseeno pritegnile in zaustavile marsikaterega mimoidočega.

V parku pri železniški postaji so vrteli glasbo in stresali šale, na Glavnem trgu se je plesalo, z oken gradu Zaprice pa od včeraj na mesto zrejo vsi naši grehi, ki jih je tjakaj, kot v pomenljiv in hudomušen opomin, tjakaj obesil Oliver Pilič.

Zaprice so sinoči gostile tudi eksperimentalno improvizirano glasbeno predstavo Irene Z. Tomažin, ki je svojevrstno »zabelila« grešno razstavo, medtem ko so na travniku pri grajskih kaščah svoje teleskope ponovno razstavili kamniški zvezdogledi, ki so jim dober pogled na utrinkasto nebo vsaj nekoliko skazili nagajivi oblaki.

Medtem, ko so se v Domu kulture odvijale impro zmešnjave, so dvorišče znotraj starih samostanskih zidov v Mekinjah dodobra napolnili številni obiskovalci oz. predvsem obiskovalke, ki so prišli prisluhniti nastopu Rudija Bučarja in Istrabenda.

Na odru pod Malim gradom je zvečer zasijala polnolunska zasedba Full Moon Colective, na Glavnem trgu pa se je prav lepo število gledalcev ogledalo filmsko predstavo Ne bom več luzerka.

Prav mogoče je, da se je odvilo še kaj zanimivega, kar smo morda spregledali, kar pa, ob kopici dogodkov ne bi bilo nič nenavadnega, saj je programsko dogajanje na letošnjem Kamfestu precej kaotično, obenem pa se veliko stvari odvija hkrati, kar obiskovalcem nadležno onemogoča nemoteno spremljanje več dogodkov, ki bi si jih želeli ogledati.

Prav nič drugače pa ne bo tudi danes popoldne in zvečer, če je le ne bo preveč zagodlo vreme.

 

Fotoutrinki 4. dne festivala Kamfest 2019