Naslovnica / NOVICE / Še en prijeten kamniški kulinarični večer v parku

Še en prijeten kamniški kulinarični večer v parku

Po sinočnji, že tretji ponovitvi kamniškega kulinaričnega večera, lahko mirne duše rečemo, da se je ideja kamniških kulinaričnih večerov prav lepo prijela, kajti park Evropa pri kamniški železniški postaji je bil včeraj zvečer domala premajhen za vse obiskovalce, ki so prišli, ob dobri glasbi, hrani in pijači, v mestni park preganjat soparo poletnega večera.

Gostinska ponudba kamniških kulinaričnih večerov je že kar nekako ustaljena, se pa iz petka v petek še izboljšuje, saj gostinci na svojih stojnicah vsakič znova pripravijo kaj novega, drugačnega, še bolj okusnega in zanimivega.

 

Da je temu res tako, so sinoči najbolj prepričljivo dokazovale dobro obiskane in na trenutke skorajda oblegane stojnice, kjer so, na precejšne presenečenje samih ponudnikov, nekatere jedi pošle hitreje, kot so si sploh mogli misliti, četudi so se na tretji kamniški kulinarični večer prav dobro pripravili.

 

Nič nenavadnega, kajti včeraj je v park, kjer je vladalo neobremenjeno sproščeno družabno vzdušje, prišlo največ obiskovalcev doslej. Naj je šlo za posameznike, ali večje druščine, vsak si je v parku lahko našel svoj kotiček.

 

Tisti bolj zgodnji so se udobno zleknili na klopcah, ležalnikih in odejicah, drugi pa kar na travi, stopnicah in škarpah, če se že niso, spričo priročnosti, raje zadrževali kar v bližini posameznih stojnic, kjer so se pripravljali različni prigrizki ter točilo pivo in druge osvežilne pijače, tako da je vse skupaj, bolj kot na prireditev, spominjalo na en velik prijateljski oz. družinski piknik.

 

Za prijetno glasbeno kuliso je poskrbela odlična zasedba Soul, jazz in jaz, ki je postala že kar nekakšna dobrodošla stalnica posameznih kamniških prireditev, k dobremu razpoloženju, pa so zagotovo najbolj prispevali prav obiskovalci, povečini Kamničanke in Kamničani, ki so petkova kulinarična druženja že vzeli in sprejeli za svoje, zato si povečini želijo, da bi tovrstna druženja postala kar stalnica. In to ne le julija, ampak kar prek celega poletja, če ne že kar dokler bi to dopuščalo vreme.

 

Nad dobrimi odzivi obiskovalcev, so navdušeni tudi na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, ker so se, kot organizatorji kulinaričnih večerov odločili, da sprva načrtovanim julijskim petkom, dodajo (vsaj) še enega v začetku avgusta, tako da bo počitniški mestni utrip ob koncih tedna nadaljeval vse do začetka letošnjega Kamfesta, ko bo mesto, resda tokrat nekoliko bolj na obrobju, znova zaživelo v poletnem festivalskem utripu.

Skratka, včeraj zvečer je bilo v parku Evropa znova nadvse prijetno, zato se vsi skupaj že veselimo prihodnjega petka, 28. julija, ko bo park znova zadišal po hrani, večer pa utegne biti še bolj zanimiv in vesel tudi ob napovedanem glasbenem programu, saj bodo vesele viže godli Terrafolk in Duo Aritmija.