Naslovnica / ŠPORT / Še ena zanesljiva zmaga kamniških odbojkaric

Še ena zanesljiva zmaga kamniških odbojkaric

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga 1A. DOL za ženske premagale ekipo Roto-Kema Puconci s 3:0 (14, 16, 15). Z zmago so Kamničanke ostale na drugem mestu prvenstvene lestvice, v prihodnjem krogu, 8. februarja, se bodo v dvorani Lukna pomerile z Novo KBM Branikom, tekma pa bo veljala tudi za srednjeevropsko lig. Pred derbijem v Mariboru pa slovenske pokalne zmagovalke v torek, 5. februarja čaka še prva tekma četrtfinala pokala Challenge.

Calcit Volley – Roto-Kema Puconci  3:0 (14, 16, 15)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 70, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Kern (Kranj).

Calcit Volley: Kotnik, 2 P. Marušič 8, Š. Marušič 2, Mihalinec 14, Pogačar 3, Kostić 12, Janežič (L), Charuk 1, Kaker 8, Zorman 7. Trener: Gregor Rozman.

Roto-Kema Puconci: Svetanič 5, Škraban 14, Kerbler 2, D. Oletič 2, Vilfan 10, Pintarič 2, Šadl, M. Oletič, Mikl (L).Trener: Tin Vrabl.

Domači trener Gregor Rozman po nekaj slabši sredini predstavi proti Olomoucu v srednjeevropski ligi ni ničesar prepustil naključju, zato je dvoboj s Pucančankami začel v najmočnejši zasedbi. Z dobrimi servisi in učinkovito igro v napadu so povedle s 6:1, z blokom Lucy Charuk že z 8:2. Tudi po nekdanjem prvem tehničnem odmoru so nadaljevale z dobro igro in z dvema zaporednima točkama Olivere Kostić gostjam pobegnile za osem točk (11:3). Po zaslugi Ive Škraban so se Pucončanke domačinkam še približale na pet točk zaostanka (9:14), vendar je bilo to tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo. Rozman je do konca niza v igro poslal še preostale tri svoje odbojkarice, s tremi zaporednimi točkami pa ga je Polona Marušič tudi končala.

Drugi niz je za domačo ekipo začela postava, ki je končala prvega. Kamničanke so z dvema zaporednima blokoma Pucončankam hitro pobegnile za pet točk (8:3), t). Tudi po polminutnem odmoru Tina Vrabla je Olivera Kostić izvajala še dva servisa, po asu Anje Zorman pa je bil tudi drugi niz bolj ali manj odločen, saj so Kamničanke vodile že z osmimi točkami naskoka (13:5). Visoko prednost so ohranile do konca, niz pa se je tokrat končal z lastno napako gostij na servisu.

Tudi v tretjem nizu domače odbojkarice Pucončankam niso dovolile, da bi se razigrale. Še naprej so pritiskale s servisi, bile višje v bloku, Špela Marušič pa je dobro razigrala soigralke in po lepi podaji Katji Mihalinec je bilo 7:2 za kamniško ekipo. Kamničanke so z uspešnim napadom Polone Marušič svojo prednost povečale na osem točk (14:6). S tem je bila tekma odločena, saj so se tudi gostje že sprijaznile s porazom, enajstim v letošnji sezoni, medtem ko so Kamničanke prišle do trinajste zmage, ki jo je potrdila Polona Marušič. Z njo so še naprej točko za vodilni GEN-I Volleyjem.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V tekmo s Pucončankami smo vstopili z vso resnostjo. Igralke so spoštovale dogovor, ki smo ga imeli pred tekmo in ko se je sredi prvega niza pokazala priložnost, da spočijemo nekatere igralke, so jo izkoristili. Moram pohvaliti celotno ekipo, da je navkljub razliki v kakovosti ohranila zbranost in odigrala dobro tekmo.«

Tin Vrabl, trener Roto-Keme Puconcev: »Zaradi maturantskega plesa smo prišli brez Done Vinkovič, igralke prve postave, vendar kljub temu nismo prišli z belo zastavo. Bili so trenutki, ko smo tudi mi prikazali dobro igro, toda kakovost je krepko na strani kamniške ekipe, kar se je na koncu poznalo na izidu. Pred nami je še tekma v Novi Gorici, kjer pričakujem podoben razplet, nato pa pridejo tri, v katerih bomo iskali svojo priložnost.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec