Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Še naprej brez izgubljenega niza

Odbojka: Še naprej brez izgubljenega niza

Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyballa, ki igra v 3. DOL – zahod, nadaljujejo z odličnimi predstavami v drugem delu sezone. V trinajstem krogu so v dvorani OŠ Stranje s 3:0 (13, 19, 15) premagali še drugo ekipo Salonit Anhovega. Brez poraza so s 37-timi točkami zanesljivo na prvem mestu, v prihodnjem krogu pa bodo gostovali v Braslovčah.

Kanalski odbojkarji so v Stranje prišli v nekoliko oslabljeni zasedbi, saj so nekateri njihovi igralci že pridruženi prvi ekipi, vendar to domačih odbojkarjev ni uspavalo. Od prve točke naprej so v tekmo vstopili z vso resnostjo in jo v tem slogu tudi končali. To je njihova že četrta tekma v drugem delu sezone, ki so jo dobili brez izgubljenega niza. O premoči kamniških odbojkarjev dovolj zgovorno govori podatek, da se je končala v eni uri. V domači ekipi je manjkal Grega Ratek, ki si je med tednom na treningu s prvo člansko ekipo Calcita zvil gleženj, tekmo pa so začeli Aleš Smrekar, Peter Lombergar in Žan Bezjak, Luka Lazar in Jan Pibernik, Timotej Ratek in prosti igralec Metod Golob. Priložnost za igranje so dobili še Gašper Ribič, tudi tokrat na mestu podajalca, Nejc Močnik, Teo Podobnik Pirc in Jaka Klemenčič. Z novimi tremi točkami so Kamničani na prvem mestu zadržali prednost devetih točk pred drugouvrščeno Kostanjevico na Krki.

„V prvem delu sezone smo imeli v Kanalu veliko težav, da smo zmagali, tokrat je bila tekma precej lažja. Tudi zato, ker so Kanalci prišli bolj ali manj s kadetsko ekipo, saj je nekaj njihovih igralcev, vključenih v prvo člansko ekipo. Temu primerna je bila tudi sama tekma. Zanimalo me je, koliko smo sposobni tudi proti slabši ekipi igrati maksimalno, brez padcev v igri, kar nam je bolj ali manj uspelo,“ je po novi, trinajsti zmagi svojih varovancev povedal trener Gregor Hribar.

Besedilo: Miha Štamcar
Foto: Tine Forštnarič