Naslovnica / ŠPORT / Sedem zmag za Calcitove gorske kolesarje na Koroškem

Sedem zmag za Calcitove gorske kolesarje na Koroškem

Ravne na Koroškem so bile v nedeljo prizorišče tekme slovenskega pokala v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu. Tekmovalce je pričakalo lepo in sončno vreme, prirediteljem so nekaj težav povzročale le ose, ki so gnezdile v bližini proge. Člani Calcit Bike Teama so bili spet odlični, osvajali mesta na zmagovalnem odru, ustavili so se pri sedmih zmagah.

V najmlajši kategoriji do 7 let je bil najboljši Maks Majnik. Dvojno zmago je kamniška ekipa slavila v kategoriji do 9 let, v kateri sta bila prva Meta Janežič in Žan Lopatič. Žan Pahor je zmagal med dečki do 11 let, za njim je končal Ambrož Vovk, Hana Kranjec Žagar med deklicami do 11 let, Luka Janežič v kategoriji do 13 let, Ana Janežič med deklicami do 15 let, Jaka Starman je bil v tej starostni kategoriji drugi. Eva Jagodič je bila tretja mladinka.

Na MTB maratonu Loka so bili tudi naši kolesarji. Na daljši, 48 km, dolgi trasi je zmagal Lenart Noč, drugi je bil naš Luka Tavčar, tretji pa Matej Mohorič, ki so se borili za mesta na odru za zmagovalce. Še v enem dvoboju je bila udeležena Tina Perše. Tanjo Žakelj je na cedilu pustila predrta zračnica, zato je predčasno končala in dobila dirko na krajši razdalji, Tina pa je bila nato prva na daljši.

Calcit Bike Team
Foto: prijavim.se