Naslovnica / NOVICE / Seksualno onesnaževanje pri svetem Juriju

Seksualno onesnaževanje pri svetem Juriju

Skriti kotički ob Nevljici, kjer so se nekdaj onegavili že mamuti, so priljubljeno nočno pribežališče lokalnih zaljubljencev in prešuštnikov, ki se tamkaj radi predajo sladostrastju mesenega poželenja, ampak njihova ljubezenska razuzdanost prinaša tudi nezaželene posledice.

»Na vas se obračam s prošnjo, da bi občane Kamnika obvestili, da nas prebivalce Vrhpolj in Nevelj prav nič ne moti, če se ljudje ljubijo na obrežju reke Nevljice. Moti pa nas, da za seboj ne pospravijo. Tako morajo drugi zavedni občani za njimi pobirati smeti, kot so na primer rabljeni kondomi, embalaža le teh, ter razne plastenke,« je v sporočilu zapisala ena izmed prebivalk fare sv. Jurija ob jezeru, ki je svojo prošnjo podkrepila še z dokaznim gradivom oz. fotografijo.

Ker tovrstnih nečednosti v naši občini ni moč uzreti zgolj ob Nevljici, ampak še marsikje drugje, denimo pri Mostu vzdihljajev na Hudem polju, na Porivalčkovem hribčku pri Košišah, ali pa ob domala vsakem dovolj košatem grmu v Kamniški Bistrici, kjer je moč tudi parkirati, bi morebiti kazalo občinskim oblastem predlagati, da najbolj obiskane prešuštniške točke, tako kot pasje sprehajalne poti s koški za pasje kakce, komunalno uredijo oz. opremijo z ljubezenskimi koški, kar bi utegnilo nemalo pripomoči k lepši in priljubljenejši turistični podobi naših krajev.

Še posebej v primeru, če bi bil sočasno izdan tudi zemljevid komunalno opremljenih prešuštniških kotičkov, na katerih bi se skrivni ljubimci lahko sproščeno predajali mesenemu poželenju, obenem pa z olajšanjem odlagali uporabljene kondome, robčke, embalažo lubrikantov, izpraznjene baterije »gospodinjskih« pripomočkov, pozabljene spodnjice in podobno ljubezensko kramo. Če bi bili komunalno opremljeni ljubezenski kotički v naši občini, kot v samopostrežnih avtopralnicah, morda opremljeni še s sesalci, pa bi na ta račun bržkone rešili tudi kak družinski nesporazum ali celo zakon.

Sicer nismo prepričani, če bi k priljubljenosti prešuštniških kotičkov pripomogla tudi morebitna namestitev nadzornih kamer, bi pa možnost neposrednega prenašanja dogajanja na spletu zagotovo dodatno poživila lokalno tračarsko sceno, kak lokalni politik pa bi si, v letu pred volitvami, s slavnostnim odprtjem (in preizkusom?) prvega komunalno urejenega prešuštniškega kotička v državi, uspel pridobiti še kako dodatno politično točko.

Vseeno pa je verjetno še najlažje in najceneje, če skrivni ljubimci ob svojih nočnih obiskih narave in predajanju strastem, nekaj malega ljubezni prihranijo še »za ljubezen do narave«. Če le-te ne premorejo, pa naj se hodijo ljubiti vsaj v romantično okolje Publikusove suhadolske jame.