Naslovnica / Črna kronika / Kar šest gasilskih intervencij v 24-ih urah

Kar šest gasilskih intervencij v 24-ih urah

Za kamniškimi gasilci je pestrih in napornih 24-ur, saj so morali v tem času posredovati kar petkrat, v prvem mesecu letošnjega leta, ki se je komaj dobro začelo, pa so imeli člani PGD Kamnik že kar 16 intervencij.

Dimniški požar v Motniku

Včerajšnji gasilski dan se je začel z dopoldansko intervencijo ob 9.32, ko so bili gasilci obveščeni, da so se v stanovanjski hiši v Beli pri Motniku v dimniku vnele saje. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Motnik, ki so poskrbeli, da so saje kontrolirano dogorele, nato pa so dimniško tuljavo preventivno pregledali s toplotno kamero.

Poplava na Duplici

Že slabo uro zatem, ob 10.23, so bili na pomoč poklicani na področje nekdanje tovarne Stol, kjer je v enem izmed poslovnih prostorov, zaradi okvare na vodovodni napeljavi, začela iztekati voda, ki so jo lastniki prostorov uspeli do njihovega prihoda zaustaviti že sami, so pa gasilci PGD Kamnik iz poplavljenega prostora izčrpali okrog 3 kubične metre vode.

poplava duplica

Prometna nesreča

Ob 13.20 je na cesti na cesti Mengeš–Moste, občina Mengeš, prišlo do prometne nesreče v kateri sta trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, vozili odstranili s ceste in do prihoda dežurnih delavcev cestnega podjetja zasilno očistili cestišče. V nesreči se je ena oseba poškodovala, v nadaljnjo oskrbo so jo odpeljala reševalci NMP Domžale.

prometna nesreca menges1

Dimniški požar v Stahovici

Ob 20.59 so šli gasilci ponovno na teren. Tokrat v Stahovico, kjer so zagorele saje v dimniku ene izmed tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Kamniška Bistrica, ki so počakali da so saje nadzorovano pogorele, nato pa so s toplotno kamero preventivno preiskali okolico dimnika.

dimniski pozar stahovica

Požar na Ravnah v Tuhinjski dolini

Nekaj pred sedmo uro zjutraj so bili kamniški gasilci, že 5-ič v zadnjih 24-ih urah, ponovno aktivirani, saj so bili obveščeni, da je v stanovanjski hiši na Ravnah v Tuhinjski dolini prišlo do požara. V hiši s kaminskim ogrevanjem se je začelo kaditi iz tal, k sreči pa požar ni bil resnejše narave. Aktivirani so gasilci PGD Kamnik in PGD Šmartno v Tuhinju, k sreči pa požar ni bil resnejše narave in ni povzročil večje škode.

Iskalna akcija pogrešane osebe

Ob sedmi uri zjutraj so se v gasilskem domu PGD Špitalič zbrali gorski reševalci in gasilci, ki bodo na območju Menine planine nadaljevali z iskanjem pogrešanega Jerneja Drolca, ki ga pogrešajo že od začetka letošnjega leta.