Naslovnica / KULTURA / Simfonični orkester Domžale-Kamnik nas je z glasbo popeljal v praznične dni že 49. leto zapored

Simfonični orkester Domžale-Kamnik nas je z glasbo popeljal v praznične dni že 49. leto zapored

Včerajšnji večer je v Domu Kulture Kamnik minil v znamenju glasbe iz operet in simfoničnih plesov ruskih mojstrov.

Pod taktirko Slavena Kulenovića so glasbeniki iz orkestra uvodno zaigrali uverturo k opereti Netopir. Luka Vasle, glasbenik in včeraj tudi povezovalec, se je prebil preko množice inštrumentov in nabito polno dvorano poslušalcev pobaral, naj se veselijo novega leta skupaj z njimi. Novoletni koncert je namenjen slavju in tako je zbranim predlagal, naj ploskajo, žvižgajo in vriskajo kolikor jim srce poželi.

Seveda je bil na oder vabljen tudi župan Matej Slapar, ki je vsem v dvorani zaželel mirne praznike in srečno ter uspešno prihajajoče leto, članom simfoničnega orkestra pa se je zahvalil za njihovo delo in požrtvovalnost.

Ker pa opereta ni opereta brez vokalov so med koncertom na oder povabili tenorista Gregorja Ravnika, člana SNG Opera in balet Ljubljana, ki je odpel pesem rudarjev iz operete Der Obersteiger. Prav tako je zapela tudi sopranistka Mateja Potočnik in sicer pesem iz operete Grofica Marica.

Že 49. leto zapored glasbeniki polnijo ušesa s skladbami, ki zbrane popeljejo v prihajajoče leto še kanček bolj zadovoljne in v pričakovanju. Če sami morda niste utegnili na včerajšnji Novoletni koncert imate to priložnost danes, saj ga bo simfonični orkester Domžale-Kamnik zvečer uprizoril še enkrat.