Naslovnica / Črna kronika / Sinočnja nevihta je povzročila nemalo težav

Sinočnja nevihta je povzročila nemalo težav

Močna nevihta z obilnimi padavinami, ki se je sinoči razbesnela predvsem nad Tuhinjsko dolino, je povzročila kar nekaj težav. Meteorne vode so namreč ogrozile več hiš, poplavile in načele precej cest, gasilcem, električarjem, cestarjem in komunalcem pa naložila obilo dela, ki se je zavleklo vse do zgodnjih jutranjih ur.

Včeraj zvečer, okoli 19. ure, se je nad Tuhinjsko dolino razbesnela močna nevihta z obilnimi padavinami, ki je najprej povzročila obsežen izpad oskrbe z električno energijo na območju celotne doline, kmalu zatem pa so težave začele povzročati tudi meteorne vode, ki so se začele zlivati iz vseh koncev.

Največ dežja se je zlilo nekako na območju med Srednjo vasjo in Šmartnim, kjer so meteorne vode zalile številne ceste in poti ter ogrožati posamezne stanovanjske hiše, zaradi česar so morali na več mestih interventno posredovati tudi gasilci.

Narasle vode so največ preglavic povzročale na območju Srednje vasi, Vasenega, Lok, Potoka, Sidola in Buča, kjer so morali gasilci iz več hiš izčrpati vodo, namestiti protipoplavne zaščitne vreče, sprostiti nekaj z naplavinami zabitih mostov, v Potoku pa s ponjavo prekriti tudi zemeljski plaz, ki je ogrožal stanovanjsko hišo.

V Buču je meteorna voda domala odplaknila eno izmed krajevnih poti, nanos zemlje, peska in blata, pa je, razen velikih količin vode, v precejšnji meri oviral tudi promet na regionalni cesti, ki pa je bila, po zaslugi cestarjev in domačinov, kaj hitro znova normalno prevozna.

K sreči so obilne padavine dokaj hitro pojenjale, tako da se je večina gasilskih intervencij, v katerih so sodelovali gasilci in gasilke PGD Srednja vas, PGD Sela, PGD Kamnik in PGD Šmartno v Tuhinju,  zaključena že okoli 21. ure.

Ko so gasilci svoje delo povečini že zaključili, pa se je naporno delo začelo za dežurne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik, ki so se podale na teren in začele odpravljati najbolj nujne posledice neurja, kar je trajalo domala celo noč, zagotovo pa bodo imeli obilo dela z odpravljanjem škode na lokalnih cestah in javnih poteh tudi še v prihodnjih dneh.