Naslovnica / Pavliha / Nepopisno razočaranje na Trojanah

Nepopisno razočaranje na Trojanah

Na naše uredništvo se je obrnila peterica mladih iz Kamnika in njegove okolice, ki je ob obisku Trojan doživela neizmerno in nadvse grenko razočaranje.

Omenjena peterica, kulturi, umetnosti, učenju, molitvi in drugim življenjskim radostim predanih mladink in mladincev s Kamniškega, se je namreč po napornem vikendu onkraj hribov jela ustaviti na Trojanah, kjer so si obetali sladko-mastne omame lokalno znamenitih krofov, vendar se je njihova gurmanska avantura, spričo prefinjeno izbranega ter v Okusih Kamnika izobraženega mladega okusa, ki se ne zadovolji zgolj s polnilom navadne industrijske marmelade in posipom rafiniranega sladkorja v prahu, končala jako klavrno in z globokim razočaranjem.

V svojem razočaranju nad krivičnim življenjem in škandalozno trojansko ponudbo so zapisali: »Povsod samo razočaranje. Petero kamniških mladincev se nas je po napornem vikendu v tuji deželi Štajerske odpravilo na Trojane z namenom, da si vsak privoščimo en krof. Pa ne navaden krof ampak tak, ki je polnjen z vanilijo in oblit s čokolado ter posut s kokosom. Takih krofov ni nikjer drugje kot na Trojanah… Ko smo vsi vzhičeni stopili pred vrata slavne prodajalne krofov na trojanah, nas je pričakalo tole:« ter svoj ogorčen protest opremili s fotografijo srhljivega plakata, ki jih je pozdravil namesto tako željenega in pričakovanega krofa.

Praznično razočaranje na Trojanah.

Praznično razočaranje na Trojanah.

Z njihovim razočaranjem in upravičenim ogorčenjem lahko zgolj iskreno sočustvujemo, kajti na Kamniškem bil tovrsten kulinarični škandal lahko primerljiv kvečjemu s pomanjkanjem kislega mleka in trničev na Veliki planini, ali falafla in kebaba v mestu, ter denimo, če v Podkvici v četrtek ne bi za malico stregli odličnih vampov.

Upamo, da bo objava njihovega protesta našla pot do oči in ušes odgovornih v Gostinskem podjetju Trojane, kajti kamniška študentsko-dijaška mladež, spričo nerazumljive in nesprejemljive užitke odrekajoče poslovne politike, ni doživela zgolj razočaranja in grenkega zaključka prvomajskih praznikov, ampak tudi nepotrebne stroške.  Pri vračanju s Štajerske so namreč brez haska napravili ovinek prek Trojan, dasiravno bi se lahko v naročje planin vrnili po krajši poti prek Tuhinjske doline in si v domačih krajih raje privoščili Kloštrsko kremšnito. Spričo navedenega najbrž ne bi bilo odveč pričakovati, da se v omenjenem podjetju mladim kamniškim ljubiteljem njihovih krofov na nek način poskusijo oddolžiti, denimo s toliko brezplačnimi krofi, kot jih petorica mladcev in mladenk ob naslednjem obisku, če bo do tega seveda sploh še kdaj prišlo, uspejo na kraju nedavnega razočaranja pojesti.

Razočaranim kamniškim mladinkam in mladincem želimo čimprejšnje okrevanje v upanju, da jim razočaranje ob koncu prvomajskih praznikov ne bo postilo dolgoročnejših posledic in negativno vplivalo na njihov nadaljnji psiho-fizični razvoj ter uspeh v šoli.