Naslovnica / Črna kronika / Skrivnostna najdba v gozdu pod Veliko planino

Skrivnostna najdba v gozdu pod Veliko planino

Policisti so bili včeraj zvečer obveščeni, da je občan na gozdnati brežini v Krivčevem našel osebne predmete, ki bi lahko pripadali tudi kakemu planincu ali pogrešani osebi.

Med predmeti, ki jih je našel občan, se nahajajo oblačila, mobilni telefon, knjiga ter predmeti za osebno higieno in podobno, skratka oprema, ki bi lahko morebiti pripadala tudi kakemu pogrešanemu planincu ali pogrešani osebi.

Kraj najdbe omenjenih osebnih predmetov in opreme, so si danes zjutraj, skupaj z gorskimi reševalci, ogledali tudi policisti, ki pa so našli še nekaj dokumentov in oblačil, medtem ko osebe niso našli. Tekom ogleda kraja je bilo ugotovljeno, da se najdeni predmeti tamkaj najbrž nahajajo že dlje časa, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da se na omenjenem območju izvaja čiščenje gozda po sečnji, vendar niso opazili nobene osebe.

Ker je bil med predmeti najden tudi mobilni telefonski aparat, bodo policisti z njegovo pomočjo poskušali ugotoviti lastništvo najdenih predmetov, so pa, po navedbah Policijske uprave Ljubljana, policisti tudi že preverili, če predmeti morda pripadaju pogrešanemu Američanu, vendar se je izkazalo, da najdeni predmeti niso njegova last.

Na Policiski upravi trenutno nimajo nobene nove prijave o morebitnih pogrešanih osebah, tako da se z najdbo omenjenih v gozdu pod Veliko planino, še naprej ostaja odprtih kar nekaj vprašanj.