Naslovnica / NOVICE / Slepi levi tečejo na pomoč

Slepi levi tečejo na pomoč

Kamniški in domžalski lionisti smo ponovno združili svoje moči pri dobrodelnem teku Tečem, da pomagam.

Ob 100 letnici lionizma smo v soboto, 13. maja 2017, med 9.30 in 11.30 skupaj s Centrom IRIS – Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne-organizirali poligon za slepo hojo v Kamniku na Glavnem trgu in to predvsem z namenom, da bi lahko razumeli ovire, s katerimi se vsakodnevno srečujejo slepi in slabovidni.

 

Poleg hoje, pa so se najpogumnejši poskusili še v teku zavezanimi očmi s spremljevalcem.

Ob tej priložnosti bi vas rad povabil, da se nam v soboto, 3. junija 2017, ob 10. uri pridružite pri teku, prijetnem druženju in pri dobrih namenih v Arboretumu Volčji Potok, na športno-rekreativno prireditvi z naslovom TEČEM, DA POMAGAM.

Tekli bomo na 5,5 in 11 km v treh kategorijah (ženski, moški in otroški tek). Dobrodelni prispevek za udeležbo je 10 eur za odrasle in 2 eur za otroke.

50% sredstev se zbere za skupno donacijo Zveze Lions klubov Slovenije, distrikta 129 za pomoč Zavodu za slepo in slabovidno mladino za projekt ZGODNJA OBRAVNAVA SLEPIH IN SLABOVIDNIH, druga polovica zbranih sredstev pa bo v celoti namenjena socialno ogroženim, gibalno oviranim, slepim in slabovidnim otrokom in mladim s področja občin Kamnik, Mengeš, Komenda, Trzin in Domžale. Glavni namen dogodka je z minimalnim prispevkom pomembno vplivati na kakovost življenja posameznikov.

Demitrij Perčič