Naslovnica / NOVICE / Slovenija vse najboljše!

Slovenija vse najboljše!

Včeraj, 17. junija 2016, se je pri Termah Snovik odvila prireditev Slovenija vse najboljše, ki je ena izmed prvih v nizu številnih prireditev, ki se bodo v teh dneh tudi na Kamniškem odvile v počastitev 25. obletnice samostojne Slovenije.

proslava snovik 60

 

Kakih 200 udeležencev prireditve v organizaciji Turističnega društva Tuhinjska dolina, ki so se zbrali na travniku pred Termami Snovik, kjer se podobne, le nekoliko bolj dramsko-etnološke prireditve odvijajo večkrat, je kot gostitelj večera pozdravil predsednik Turistničnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar, nekaj pozdravnih besed pa so vsem prisotnim namenili tudi poslanec mag. Matej Tonin, župan Občine Komenda Slavko Poglajen ter podžupan Občine Kamnik Matej Slapar.

 

Slavnostni govornik prireditve je bil načelnik Upravne enote Kamnik Mihael Novak, ki je v svojem govoru, podobno kot že govorci pred njim, naši državi zaželel vse najboljše.

proslava snovik 29

Slovesna prireditev, ki jo je povezovala Manja Žebaljec, je bila popestrena z zelo bogatim kulturnim programom, saj so nastopajoči predstavljali domala večji del vseh obiskovalcev prireditve, v programu pa so nastopili: Godba in mažoretke iz Komende, Mešani pevski zbor Mavrica iz Srednje vasi, Prvo slovensko pevsko društvo Lira, trio Trebušak, skupina Pod planino, Ljudske pevke Predice, Mladinski pevski zbor OŠ Šmartno v Tuhinju ter Mladinski zbor Plamen iz Sel pri Kamniku.

proslava snovik 43

 

Več kot uro in pol trajajoča prireditev v kar nekoliko preveč hladnem večeru za ta letni čas, se je končala s sproščenim predprazničnem druženju ob odlični pogostitvi, ki so jo pripravili restavraciji Potočka oz. v kuhinji Term Snovik.

 

Turističnemu društvu Tuhinjska Dolina je nedvomno uspelo pripraviti lepo prireditev v počastitev četrt stoletja samostojnosti naše države, ki pa jo malenkostno zagreni dejstvo, da je šlo pri vsem skupaj za nekakšno kamniško »desno različico« proslave obletnice samostojnosti, dasiravno so se govorci v svojih nagovorih dokaj uspešno izognili temu, da bi imela prireditev, če izvzamemo zapeto himno ene izmed političnih strank, ki pa bi ji tokrat morda lahko pripisali zgolj naravo domoljubno obarvane pesmi, značaj enoznačnega političnega zborovanja, temvec je ostala na povsem sprejemlivi ravni proslave 25. obletnice samostojnosti.