Naslovnica / NOVICE / Slovesna počastitev kamniškega občinskega praznika

Slovesna počastitev kamniškega občinskega praznika

Z vrsto slovesnosti in prireditev, s katerimi se v Kamniku poklonimo tudi spominu na generala in pesnika Rudolfa Maistra, je praznovanje letošnjega občinskega praznika včeraj doseglo svoj vrh.

Po ustaljenem protokolu se je včerajšnji praznično popoldne začelo s promenadnim koncertom Mestne godbe Kamnik na Glavnem trgu, ki so ga kamniški godbeniki in godbenice, kot že ničkolikokrat poprej, ponovno napolnili z glasbo.

obcinski praznik 2016 1

 

Medtem, ko so godbeniki godli in žvrgoleli na osrednjem kamniškem trgu, sta se oba kamniška podžupana, skupaj s praporščaki in predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij, ob spominski plošči bližnje občinske položili venec in se poklonili spominu na vse, ki so padli za domovino.

obcinski praznik 2016 8

Nekaj pred sedemnajsto uro se je dogajanje preselilo k Maistrovem spomeniku, kjer so se že razvrstili pripadniki Častne enote Slovenske vojske, kamniški godbeniki ter pevci Prvega slovenskega pevskega društva LIRA Kamnik.

obcinski praznik 2016 22

 

Spominu na Rudolfa Maistra so se s položitvijo cvetja poklonili župan Marjan Šarec, predsednik Društva general Maister Kamnik Ivan Miroslav Sekavčnik in predsednik Zveze društev »GENERAL MAISTER« mag. Milan Lovrenčič. Po simboličnem poklonu  je številne zbrane najprej pozdravil in nagovoril župan Marjan Šarec, nato pa besedo prepustil slavnostnemu govorniku, predsedniku Zveze društev »GENERAL MAISTER« mag. Milanu Lovrenčiču, ki je v svojem govoru, razen tega, da je obudil spomin na življenje in delo Rudolfa Maistra, opozoril tudi na pomen aktivnega državljanstva in aktualno begunsko problematiko, pri čemer je Rudolfa Maistra postavil za vzgled ter dejal, da Slovenci, ob aktualnem dogajanju, ne smemo pozabiti dejstva, da so bili mnogi Slovenci v preteklosti pregnani in izgnani s svojih domov, zaradi česar so morali pribežališče poiskati v tujini, kjer so bili gostoljubno sprejeti.

obcinski praznik 2016 19

 

Slovesnost ob spomeniku Rudolfa Maistra je bila popestrena s kulturnim programom v katerem so nastopili: Mestna godba Kamnik, pevci PSPD Lira, recitator Tone Ftičar ter povezovalka Barbara Božič, po koncu slovesnosti, pa je večina prisotnih krenila proti Domu kulture Kamnik, kjer se je ob 18. uri začela osrednja proslava s podelitvijo občinskih priznanj.

obcinski praznik 2016 24

 

Slavnostni govornik osrednje prireditve v Domu kulture je bil župan Marjan Šarec, ki je v svojem govoru nanizal nekaj pomembnejših občinskih dosežkov zadnjega časa, pri čemer zagotovo izstopa kohezijski projekt izgradnje vodovoda in kanalizacije, opozoril na nekaj težav s katerimi se pri svojem delu srečujejo ter poudaril pomen enotnega delovanja.

obcinski praznik 2016 29

Razen občinskih priznanj, o prejemnikih katerih smo pisali že včeraj, so bila na sinočnji slovesnosti podeljena tudi priznanja najboljšim udeležencem 3. nagradnega razpisa za osnovnošolce, ki so ga organizirale kamniške domoljubne organizacije in je potekal v dveh delih. Za likovni del pod naslovom  »Ljubezen do narave in kulturne dediščine«, za literarni pa »Domoljubje v pesmi ali prozi«.

Posebno priznanje za najboljše likovno in literarno delo so iz rok predsednika Koordinacijskega odbora veteranskih in domoljubnih organizacij občine Kamnik in Komenda Marjana Schnabla in predsednika Komisije Koordinacijskega odbora Rudolfa Pfajfarja prejeli:

obcinski praznik 2016 32

za likovno delo

  • Maks Pucer, učenec 4. razreda Osnovne šole Toma Brejca pod mentorstvom Lee Zbičajnik
  • Elona Nerjovaj, učenka 8. razreda Osnovne šole Marije Vere pod mentorstvom Irene Zagožen,

za literarno delo

  • Luka Vettorazzi, učenec 4. razreda Osnovne šole Stranje pod mentorstvom Mire Papež
  • Eva Lap, učenka 8. razreda Osnovne šole Toma Brejca pod mentorstvom Katarine Zore.

Vrhunec večera je bila podelitev letošnjih občinskih priznanj, ki so jih prejeli: Društvo Gorska reševalna služba Kamnik, Ivan Pristovnik, Matjaž Šporar, Valentin Zabavnik, Sonja Bernot, Marko Kumer in Dragica Požek.

obcinski praznik 2016 67

V kulturnem programu slovesnosti so sodelovali Orkester Slovenske vojske pod vodstvom Andreje Šolar, recitator Anže Slana, kitarist Matic Smolnikar ter pevka Lana Bučevec, vezna beseda je pripadla Alenki Resman Langus, pogostitev ob koncu slovesnosti pa so pripravile članice Društva podeželskih žena Kamnik–Komenda.

obcinski praznik 2016 23

 

Prireditev v čast letošnjega občinskega praznika bo še nekaj, praznovanje pa se bo zaključilo s tradicionalnim, 11. Maistrovim pohodom, ki bo v soboto, 9. aprila 2016.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve