Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Slovesno odprtje novih laboratorijev Biofarmacevtike Mengeš

Slovesno odprtje novih laboratorijev Biofarmacevtike Mengeš

Danes so v Biofarmacevtiki Mengeš, enemu izmed ključnih delov multinacionalk Sandoza in Novartisa, slavnostno odprli nove laboratorije. Lek se tako v vseh pogledih še naprej razvija in pridobiva na svoji vlogi, le malice, kot pravijo zaposleni, niso več to, kar so bile nekdaj.

Naložba v vrednosti prek 10 milijonov evrov še dodatno povečuje pomen mengeškega obrata, hkrati pa so investicije v zadnjih letih precej povečale tudi število delovnih mest. Skupno je Novartis v razvoj ter v proizvodnjo v Biofarmacevtiki Mengeš v zadnjih letih vložil že več kot 64 milijonov evrov.

odprtje laboratorijev lek 41

»Z novim laboratorijskim objektom smo pridobili dodatno razvojno vlogo v Sandozu in Novartisu in pridobili 100 novih delovnih mest za različne strokovnjake. Ker svetovni trg in potrebe po bioloških zdravilih nenehno rastejo, ima Lek, član skupine Sandoz, in s tem tudi Slovenija, z najsodobnejšo tehnologijo in vrhunskim znanjem izjemne možnosti za nadaljnji razvoj in delo v biofarmacevtiki,« je poudaril dr. Matjaž Oven, direktor Biofarmacevtike Mengeš.

odprtje laboratorijev lek 6

 

V Biofarmacevtiki Mengeš dela več kot 350 strokovnjakov. Od tega jih ima 80 odstotkov visokošolsko izobrazbo ali več, kar 34 odstotkov je magistrov in doktorjev znanosti. Tako v Lek, članu skupine Sandoz, omogočajo delovna mesta domačim strokovnjakom, ki imajo kot del globalne farmacevtske družbe neprecenljivo možnost delati doma in hkrati pridobivati izkušnje in znanja po svetu.

odprtje laboratorijev lek 31

 

Slovesnega odprtja laboratorijev v Biofarmacevtiki Mengeš, ki je bilo pospremljeno s kulturnim programom v katerem je nastopila tudi pevka Maja Keuc, so se udeležili številni gostje, med drugim tudi izvršni direktor Sandoza, Andreas Rummle, direktor direktorata za znanost Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, mag. Urban Krajcar, župan Občine Domžale, Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec, podžupanja mag. Jana Miklavčič, župan Občine Kamnik, Marjan Šarec, kamniški podžupan Igor Žavbi, župan Občine Mengeš, Franc Jerič, mengeški podžupan Bogo Ropotar ter številni predstavniki medijev.

Ob koncu slovesnosti so se gostje zadržali še ob bogati pogostitvi, ki ni v ničemer spominjala na vsakdanjo malico, ob čemer se je nehote porodila hudomušna misel, da bodo morali v Leku, če bodo hoteli zadržati vse svoje strokovnjake in delavce, v prihodnje nekaj denarja najbrž vložiti tudi v svojo kuhinjo, saj malice, po trditvah zaposlenih, med katerimi je tudi kar nekaj naših zvestih bralcev, niso niti približno več tako dobre, kot so bile nekdaj, ko je Lekova menza slovela daleč naokoli.