Naslovnica / NOVICE / Smučišče na Veliki planini očistili okoli 20 ton kamenja

Smučišče na Veliki planini očistili okoli 20 ton kamenja

Na prelepo sončno jesensko soboto, 14. oktobra, smo se zbrali na spodnji postaji nihalke, pripravljeni, da poprimemo za delo, očistimo smučišče ter se pripravimo na zimsko sezono. Okoli 40 prostovoljcev je z dobro voljo, smehom in ob toplih sončnih žarkih, očistilo s smučišča kar 20 ton kamenja. 

Ko sonce še ni pokukalo izza Gradišča, pa smo mi že pričeli s pobiranje kamnov, ki se jih je med drugimi tudi zaradi dežja, nemalo nabralo. Pot nas je vodila od vlečnice Jurček ter vse do Zelenega roba, traktorske prikolice pa so se hitro polnile. Po kar nekaj urah dela smo prispeli še v zadnjo klančino pod Zelenim robom. Veseli, zadovoljni in nasmejani so bili tudi najmlajši udeleženci! Utrujeni vendar zadovoljni smo se okrepčali v gostišču Zeleni rob, nekateri so lep sončen dan izkoristili še za skok do pastirskega naselja, saj so bile temperature res prijetne.

 

Ker zasneževanja na Veliki planini ni in smo odvisni le od naravnega snega, se bomo letos lahko morda že prej podali na bele strmine Velike planine. Ne dvomimo, da bodo prvi letos na smučkah prav tisti, ki so se nam v soboto pridružili in v zahvalo tudi prejeli brezplačno smučarsko vozovnico.

Ker na Veliki planini dobre volje in dobrih ljudi res ne manjka, smo se tudi v družbi odločili, da akcijo ponovimo tudi naslednje leto! Hkrati pa se veselimo že prve snežne pošiljke!

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem tistim, ki ste se udeležili delovne akcije in s svojo voljo in delom pripomogli, da bo letošnja smuka še bolj prijetna. 

Vabljeni v zaklad narave!

Velika planina d.o.o.