Naslovnica / Črna kronika / So »kamniškega« roparja prijeli v centru Ljubljane
Simbolična fotografija

So »kamniškega« roparja prijeli v centru Ljubljane

Ob pomoči občanov so policisti včeraj v Ljubljani prijeli z nožem oboroženega roparja, katerega opis v veliki meri ustreza moškemu, ki je z nožem v rokah oropal prodajalni v Kamniku in Mostah ter trafiko v Mengšu.

V soboto, okoli 12.30, so bili policisti obveščeni o ropu prodajalne v centru Ljubljane, v katero je vstopil osumljenec in z nožem zagrozil prodajalki, vendar je ni uspel popihati z denarjem.

Iz prodajalne jo je namreč uspešno popihala prodajalka, medtem ko so roparja, kljub temu, da je imel pri sebi nož, pri odhodu iz prodajalne uspeli zadržati naključni mimoidoči občani.

Policisti so 54-letnemu osumljencu odvzeli prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, pa bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Glede na opis storilca, njegovo starost ter način, na kakršnega je hotel oropati prodajalno v Ljubljani, obstaja možnost, da gre za istega storilca, ki je v minulih dneh oropal tudi prodajalni v Kamniku in Mostah ter trafiko v Mengšu.

Ali gre morda res za isto osebo oz. istega storilca, bo pokazala podrobna policijska oz. kriminalistična preiskava, pri kateri bodo policistom zagotovo v pomoč tudi sledi, ki jih je storilec pustil na posameznih prizoriščih ropov, povezave med samimi dejanji pa na Policijski upravi Ljubljana, zaradi interesov preiskave, zaenkrat še niso potrdili.