Naslovnica / NOVICE / So pokemoni res obiskali Veliko planino?

So pokemoni res obiskali Veliko planino?

”Mami, poglej pokemone!” je pri sprehodu po turističnem naselju navdušeno zavpil mali fantek, ki je zagledal nenavadne skulpture, ki so se kar naenkrat, v osrčju turističnega naselja, pokazale pred očmi fantiča. A pokemonov ni bilo, kaj pa vemo, morda se vseeno kakšen neodkrit še skriva na planini in čaka, da ga odkrijemo. Otroška domišljija res ne pozna meja!

Snega je bilo letošnjo sezono dovolj za takšne in drugačne snežne skulpture. In tako so tudi obiskovalci, ki so več dni preživeli na planini v eni izmed koč, svoje ideje realizirali v velikanske mačke in miške, ki še vedno krasijo naselje. Potrebno je bilo kar nekaj truda, da so skulpture nastale v taki velikosti. Morda je za idejo skulptur bil kriv mačkon, kateri je bival pri pokojni starosti Velike planine, Dolinšekovem Petru, in se še danes sprehaja po planini.

Mačke in miške bodo verjetno s svojo podobo turistično naselje krasile še nekaj tednov. Ko pa bo sneg skopnel, bodo planino preplavili žafrani, in prebudila se bo pomlad na Veliki planini.

Pridno in ustvarjalno družbo, avtorje skulptur, pa vabimo, da se nam javijo na info@velikaplanina.si. Vaš trud in ustvarjalnost bomo nagradili!

Vabljeni na Veliko planino, ki se te dni kopa v soncu in pravih pomladanskih temperaturah!

Velika planina d.o.o.

X