Naslovnica / NOVICE / Sobotna delovna akcija na Starem gradu

Sobotna delovna akcija na Starem gradu

Na sobotno delovno akcijo čiščenja Starega gradu se je, po besedah župana Marjana Šarca, zaenkrat prijavilo že več kot 50 občanov, zagotovo pa lahko pričakujemo, da se bo akcije udeležilo tudi precej takšnih, ki bodo na Stari grad prišli brez poprejšnje najave.

Za udeležbo na akciji prijava sicer ni nujna, bo pa organizatorjem v precejšno pomoč že zaradi lažje organizacije ter predvsem za lažjo priprave zadostne količine malice, ki jo bodo deležni udeleženci. Zato najbrž ne bo nič narobe, če se nameravate sobotne akcije udeležiti, pokličete na telefonsko številko 051 374 207 in se pri Anji Grašič tudi prijavite.

Poklicali smo jo tudi mi in povprašali kakšni so odzivi občanov, ki se prijavljajo na akcijo, Anja Grašič pa nam je rade volje povedala, da so odzivi zelo pozitivni, občani, ki so se zaenkrat prijavili, pa izražajo veselje in veliko mero pripravljenosti, da lahko pomagajo tudi sami. Še več, ena izmed gospa, ki se je prijavila, je obljubila celo to, da bo za udeležence napekla pecivo.

Skratka, Kamničanov, ki si želijo pomagati je kar nekaj, med sobotnimi »udarniki«, pa se najbrž lahko, vsaj upamo tako, nadejamo tudi prisotnosti številnih predstavnikov kamniškega občinskega sveta (iz vseh strank) in vodstva občine, uradnikov, predstavnikov javnih zavodov in drugih, ki jim občina, na različne načine, daje kruh, saj bodo najbrž izrabili priložnost ter z lastnim zgledom pokazali in dokazali, da za občino ne samo delajo, ampak z njo tudi živijo. Kot nekdaj, ko so bile v proizvodnji kamniških podjeti t.i. »Maocetungove sobote«.

Se vidimo v soboto, 16. maja 2015, na Starem gradu, s seboj pa ne pozabite prinesti tudi orodja in delovnih rokavic.