Naslovnica / NOVICE / Sobotni bolšji “avto sejem” na Šutni

Sobotni bolšji “avto sejem” na Šutni

Šutna, domnevno najlepša kamniška ulica se vse pogosteje spominja na najlepše kamniško parkirišče.

Sobotni bolšji trg na Šutni je, skupaj z »najlepšo kamniško ulico«, zagotovo doživel že lepše in boljše čase, zadnje čase pa (pre)prodajalci kramarije, skupaj s tamkajšnjimi »ozaveščenimi« stanovalci, Šutno vsako sobotno dopoldne spremenijo v nekakšen kamniški »avto sejem«.

Avtomobilov je na Šutni namreč precej več, kot prodajalcev razne krame, med katero je še najtežje najti kako starino, tako da sobotni utrip na kamniški Šutni bolj spominja na ulico v kateri smetarji so pozabili pobrati kosovne odpadke.

Ampak kramarji, ki si jim nikomur od pristojnih očitno ne ljubi razložiti pravil igre oz. jim dopovedati, da parkiranje na Šutenskih pločnikih ni le nespodobno, ampak tudi prepovedano, se na Šutni prikažejo zgolj ob sobotnih dopoldnevih, na nek način pa zgolj sledijo klenemu zgledu šutenskih »domorodcev«, ki kljub opozorilom, na pločnikih in ulici, kot v posmeh vsem ostalim prebivalcem našega mesta, parkirajo vsak dan oz. vsako noč.

Zato najbrž ne bi bilo prav nič narobe, če bi se po Šutni, tudi izven običajnega delovnega časa, pogosteje sprehajali tudi kamniški občinski redarji, saj bi lahko že samo ob sobotnih dopoldnevih, da drugih dni v tednu sploh ne omenjamo, z izdanimi kaznimi lahko v občinsko malho nakapljali toliko denarja, da bi zadoščalo za nakup vsaj še nekaj klopi.

Obstoječe stanje je namreč več kot v posmeh vsem pristojnim, še posebej pa občinski upravi, ki (za drage denarje) strateško sanjari o tem, da je Kamnik pešcem prijazno mesto.

X