Naslovnica / Pavliha / Šok na seji občinskega sveta: Občino bo odslej vodila županja Marjana Lisec

Šok na seji občinskega sveta: Občino bo odslej vodila županja Marjana Lisec

Na današnji seji občinskega sveta je bila razkrita skrbno varovana skrivnost, s katero so bili do sedaj seznanjeni le najožji županovi sodelavci ter redki izbranci koalicije.

Na začetku današnje seje je občinska sejna dvorana domala obnemela, ko je v dvorano vstopila postavna in urejena dama in se, brez kakega posebnega pojasnila, usedla na mesto, ki je namenjeno županu.

Svetniki in svetnici so se sprva le nemo spogledovali, svetnice so si šepetaje izrekle nekaj besed, svetniki pa so, z očitnim zadovoljstvom in občudovanjem, s pogledi premerjali obline urejene samozavestne neznanke, ki je smehljaje pogledovala po zbranih svetnikih in predstavnikih medijev.

Prijetno presenečenje, pa se je, ko je neznanka spregovorila, nemudoma sprevrglo v osuplost in kaotičen plaz vprašanj, ki mu je sledil aplavz predstavnikov koalicije in, ne preveč glasno, ogorčenje opozicije.

marjanalisec2

Foto, make up in styling: PR Občina Kamnik

Izkazalo se je namreč, da neznanka, ki je zasedala županski stol ni nihče drug kot sam župan, oz. županja, ki je svoj novi, moramo reči, da precej zapeljiv videz, na kratko predstavil, oz. predstavila z besedami: »Kot vidite je prišlo do manjših sprememb, ki pa ne bodo vplivale na delovanje občine.« ter se mimogrede zahvalil/a tudi občinski predstavnici za stike z mediji, ki je, poleg izjave za javnost, tokrat pripravila tudi koristne modne in stilistične napotke ter si s prislužila naziv modni vodja urada župana ter manjši, modni dodatek k plači.

Da pojasnimo; najbrž še se spomnite, da smo pred časom poročali o tem, da je kamniški župan nekaj časa preživel v bolnišnici, kjer je prestal dva posega v predelu prsnega koša. Posega naj bi bila kar precej resna, spričo naše, domala pregovorne uvidevnosti, pa nismo želeli preveč drezati v to za kakšne posege je šlo.

Opozicijski svetniki, pa tudi drugi, so bili, ob hitri vrnitvi župana na delo, sicer nemalo presenečeni nad njegovim domala cvetočim videzom, saj župan ni kazal posebej shiranega videza. Če se prav spomnimo, smo še sami, v prispevku o odprtju mekinjskega igrišča zapisali, da je bil »lep kot pušeljc«. Vse kaže, da je vse skrivnosti posegov na županskem prsnem košu razkrila pomlad, oz. toplo vreme, ki nič več ne omogoča skrivanja oblin pod debelimi zimskimi oblačili. Kot je videti z novih uradnih fotografij je razvidno, da sta posega na prsnem košu uspela zares dobro.

marjana lisec

Foto, make up in styling: PR Občina Kamnik

Poleg spremembe pri pojavi in postavi župana oz. županje, pa je prišlo tudi manjše ter najbrž za delo občine povsem nepomembne spremembe, saj se je nekdanji župan preimenoval v županjo Marjano Lisec.

Ogorčeni poslanci opozicije so sicer nemudoma zahtevali ponovitev županskih volitev, saj po njihovem mnenju ne gre zgolj za manjšo spremembo, kajti volivci in volivke so izvolili župana in ne županje.

Je pa nova županja dobila glasno podporo iz vrst županske koalicije. Še več, dvojica vidnih oz. vidno samskih predstavnikov iz vrst koalicijske partnerice je, v pravem krščanskem duhu, ljubezni polno in glasno podprla nekoliko presenetljivo župansko spremembo. Opogumljena z javnim nastopom županje ter v izkaz podpore, pa sta županjo zaprosila za skorajšnji civilni obred v sosednji dvorani, ki bi ga lahko izvedli kar med odmorom seje. Po njunih besedah ju je županova odločitev tako osrečila in opogumila, da bi se rada čim prej vpisala na čakalni seznam za posvojitev kake nesrečne sirote brez staršev.

Še najteže je župansko spremembo prenesla ena izmed svetnic županove kolicije, ki je vrste stranke zapustila z besedami: »Ne morem biti članica stranke, ki jo vodi nekdo, ki izgleda lepše kot jaz.«, na kar ji je županja odgovorila, da bi iz tega vzroka lahko stranko zapustila že pred volitvami, nekdanji kolegici pa priporočila, naj se prijavi na avdicijo za vlogo Jabbe v novem filmu iz serije Vojne zvezd, saj ji je, glede na število podbradkov, vloga pisana dobesedno na kožo.

Mnogo bolj zadovoljen s spremembo je bil direktor občinske uprave, ki se mu je ob pogledu na “novo šefico” usta raztegnila v širok nasmeh, saj si obeta, da bodo dolge ure, ki jih preživi v službi, še nekoliko bolj prijetne.

Na novinarsko vprašanje, če je preobrazba dokončn je župan oz. županja (počasi se bomo že navadili), odgovorila, da ne, kajti glede na resno stanje in razmere, še ni pravi čas, da bi si občina lahko privoščila župana oz. županjo brez j…

 

O razpletu in nadaljevanju te sanjsko zanimive in zabavne seje, žal, ne moremo poročati, ker nas je iz prijetnega dremeža in zabavnih sanj grobo vrgla napoved točke dnevnega reda: Poročilo o poslovanju družbe Velika planina.«

Pavliha

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve