Naslovnica / ŠPORT / Šola odbojke na mivki z Miho Plotom, živahna rekreacija na kamniški mivki

Šola odbojke na mivki z Miho Plotom, živahna rekreacija na kamniški mivki

Prvi poletni žarki na odbojkarska igrišča Pod skalco prinašajo svežo novost za vse ljubitelje poletnih športov. Pod vodstvom Mihe Plota, odbojkarja vrhunske ekipe Calcit Volley, boste lahko v juniju trenirali na mivki. In to ne glede na to, koliko ste stari, koliko odbojkarskega predznanja imate in v kakšni pripravljenosti ste.

Petkovi junijski večeri prinašajo vsebinsko novost v pestro dogajanje na mivki Pod skalco. OK Kamnik pod vodstvom libera članske ekipe Calcit Volley Mihe Plota organizira tečaj odbojke na mivki namenjen odraslim športnikom po duši. Miha, že izkušen vaditelj mladih odbojkaric in odbojkarjev na mivki, vas bo naučil tehnik posameznih odbojkarskih prvin, fizične priprave in same igre. V štirih večernih treningih vam bo razkril še marsikateri trik na mivki in vas popeljal do napredka v igri.

Treningi bodo na peščenih igriščih Pod skalco potekali vsak petek zvečer med 20.30 in 22. uro, pričnemo pa že ta teden, 4. junija. Prijavnina za junijsko šolo odbojke na mivki znaša 40 evrov in vam poleg treningov prinaša tudi bidon in majico. Treninge bomo izvedli, v kolikor bo prijav najmanj šest, da pa bodo ti kar najbolje izkoriščeni, smo število udeležencev omejili na največ 12 oseb.

Prijave na odbojkadanijel@gmail.com ali številko 041 587 219 (Danijel Habjan) sprejemamo do četrtka, 3. junija.

Se vidimo na mivki!

Urnik treningov:

  • Petek, 4.6. ob 20:30 – 22:00,
  • Petek, 11.6. ob 20:30 – 22:00,
  • Petek, 18.6. ob 20:30 – 22:00
  • Petek, 25.6. ob 20:30 – 22:00.

Spoznaj trenerja Miho Plota

Miha je prve odbojkarske korake naredil v domačem Žužemberku, prvič pa je na prvoligaški sceni zaigral že pri šestnajstih za ljubljansko Olimpijo. V svoji bogati in dolgoletni karieri je nosil dres novomeške Krke, pot pa ga je vodila tudi v tujino, kjer je igral za belgijski Lindemans Aalst ter italijanski Vibo Valentio. V sezoni 2014/15 se je vrnil v Slovenijo, v ACH Volley, sezono pozneje je znova oblekel Krkin dres. Po kratki prekinitvi v sezoni 2018/19 je ponovno stopil na odbojkarski parket v postavi kranjskega Triglava, skozi Črnuče pa ga je pot vodila v kamniški Calcit Volley, kjer je v minuli sezoni osvojil naslov pokalnih prvakov Slovenije. Izkušeni Plot se lahko pohvali tudi s srebrno medaljo z evropskega prvenstva leta 2015 v dresu slovenske reprezentance. Krajšo prekinitev v karieri je izrabil za pridobitev trenerskih licenc, vseskozi pa je bil prisoten tudi na mivki, kjer je treniral mlade odbojkarje in odbojkarice.