Naslovnica / NOVICE / Spletna (online) terapevtska posvetovalnica

Spletna (online) terapevtska posvetovalnica

Z decembrom 2020 v okviru mladinskega centra Kotlovnica Kamnik pričenja delovati terapevtska posvetovalnica, ki bo do nadaljnjega na voljo vsem mladim Občine Kamnik.

Na posvetovalnico se lahko obrneš, ko se znajdeš na pomembnem življenjskem razpotju, v dilemi glede sprejemanja kakšnih zate pomembnih življenjskih odločitev, v doživljanju stiske povezane z aktualno življenjsko situacijo, v doživljanju občutij/čustev ki so res težka za »hendlat«, v odnosu/ih ki te navdaja z občutkov »površinskosti« in čutiš potrebo po bolj poglobljenem pogovoru, ipd..

Prav vsak izmed nas se kdaj znajde na točki »spopadanja« s čim za nas res zahtevnim in včasih se je ob tem lahko tudi težko zaupati osebam, ki so naši najbližji (npr. prijatelji/družina). Najsibo zaradi občutkov zadrege, strahu pred tem da ne bi bili razumeti ali da bi bili morda celo obsojani, skrbi da bi »globlji« pogovor lahko spremenil kak naš odnos na način kot si ne bi želeli, ali pa nas preprosto skrbi, da bi se ob tem, ko bi spregovorili o za nas občutljivi temi (ko smo ranljivi) lahko na nas vsul plaz (bolj in manj premišljenih) nasvetov – ne glede na razlog, včasih je preprosto tako, da je o čem težko spregovoriti tudi s tistimi, s katerimi smo navajeni biti v tesnem vsakdanjem stiku. …

…hkrati pa je lahko za nas zelo naporno s stisko zdržati sami in v takih trenutkih/okoliščinah je fajn, da se vendarle lahko obrnemo na kakšnega strokovnjaka/injo, za zaupen pogovor, podporo, pomoč pri usmeritvi naprej.

V okviru (brezplačne) terapevtske posvetovalnice žal čarobne paličice, ki bi reševala vse naše stiske in probleme (zaenkrat še!:)) nimamo, vsekakor pa se na nas lahko obrneš brez strahu, da se te ne bi po svojih najboljših močeh potrudili razumeti, ter skupaj v okviru zaupnega pogovora našli prostor za pogovor o vseh zahtevnih rečeh, s katerimi se soočaš.

Kontaktna oseba v okviru terapevtske posvetovalnice:

Iztok Zver, mladinski delavec in certificirani psihoanalitični psihoterapevt (ECPP) z več kot 10-letnimi izkušnjami vodenja zasebne psihoterapevtske prakse, ter več kot 10-letnimi izkušnjami organizacije in vodenja raznovrstnih projektov z mladimi in za mlade.

Varnost in zasebnost:

Kontaktna oseba je kot član strokovne psihoterapevtske skupnosti zavezan načelu zaupnosti, ter delovanja v skladu z Etičnim kodeksom psihoanalitične skupnosti EZPPS (Evropsko združenje psihoanalitičnih pristopov – Slovenija) in Etičnim kodeksom SKZP (Slovenska Krovna Zveze za Psihoterapijo).

V okviru delovanja terapevtske posvetovalnice ne bomo hranili oziroma obdelovali nobenih tvojih osebnih podatkov, z izjemo tvoje starosti.

Prostor srečanja:

Online platforma ZOOM (zasebni ZOOM link prejmeš naknadno, po dogovorjenem časovnem terminu srečanja)

Uradne ure terapevtske posvetovalnice:

Ob ponedeljkih, med 17:00 in 20:00.

Za lažjo organizacijo izvedbe posvetov te naprošam, da mi (Iztoku) pošlješ krajši mail na kotlovnicaposvet@gmail.com, z izraženo prošnjo po terminu za krajši terapevtski posvet.

V najkrajšem možnem času se ti oglasim nazaj s prvim predlogom časovnega termina za najino ZOOM srečanje in če ti bo odgovarjal, ti za tem pošljem še ZOOM link. V nasprotnem primeru pa si pred tem izmenjava še kak mail ali dva, da dospeva do časovnega termina, ki bo za oba izvedljiv.

MC Kotlovnica