Naslovnica / ŠPORT / Srebrn začetek sezone kamniških plavalcev
Srebrni kamniški plavalci na 200 m mešano - z leve: Eva Bende, Jernej Prebil in Maja Helena Končar

Srebrn začetek sezone kamniških plavalcev

V Kranju je v soboto 10.10.2015 potekala uvodna tekma sezone v 25-metrskih bazenih »Start 2015«. Tekmovanja, kjer smo lahko občudovali nastope slovenskih, hrvaških in srbskih reprezentantov ter madžarskih olimpijcev, so se udeležili tudi plavalci prve selekcije Plavalnega kluba Kamnik s trenerjem Emilom Tahirovićem.

PK_Kamnik_1-selekcija

Ekipa 1. Selekcije

Svojo formo so tako po začetku treningov v novi sezoni preverili Eva Bende, Maja Berlisk, Živa Dobrovoljc, Maja Helena Končar, Jernej Prebil, Lara Seretin, Žiga Škrjanc in Jan Uršič. Tekmovanje je bilo za kamniške plavalce v znamenju šestih srebrnih odličij, ki so jih osvojili Eva Bende v disciplinah 50 m prsno, 100 in 200 m mešano v kategoriji deklic letnika 2004 in 2005, Jernej Prebil v disciplinah 100 in 200 m mešano v kategoriji dečkov letnika 2002 in 2003 ter Maja Helena Končar na 200 m mešano v kategoriji deklic letnika 2002 in 2003.

PK_Kamnik_vsi_plavalci

Tudi ostali kamniški plavalci so z dobrimi nastopi in izboljšanimi osebnimi rekordi potrdili dober začetek treningov in najavili obetavno, a zahtevno sezono, saj še vedno vsak dan trenirajo v Radovljici, medtem ko čakamo na izpolnitev predvolilnih obljub – izgradnjo novega pokritega olimpijskega bazena v Kamniku.

Besedilo: Helena Končar
Fotografije: Matic Maček, Helena Končar