Naslovnica / NOVICE / Srečanje generacije ’58 Na hribčku nad Šmartnim
Foto: Franc Modrijan

Srečanje generacije ’58 Na hribčku nad Šmartnim

Na pobudo gostitelja Toneta Rajsarja so se včeraj Na hribčku nad Šmartnim v Tuhinju srečali pripadniki generacije 1958, ki so v letošnjem letu zakorakali v svoja šestdeseta leta.

Simpatično srečanje generacije, ki je nekdaj, bodisi v Tuhinju, bodisi v Kamniku, skupaj gulila tudi šolske klopi, bržkone pa v mladih letih ušpičila tudi marsikatero navihano potegavščino, je minilo v znamenju prijetnega druženja in obujanja spominov na čase izpred desetletij, ko so, dokler jih življenje ni popeljalo na lastne poti, imeli še več časa za skupno druženje, ki je zdaj v veliki meri prepuščeno zgolj naključju.

Da bi se pa zdaj, ko počasi vstopajo v najzrelejša leta, nekaterih izmed njih žal ni več, ne srečevali zgolj po nesreči ali celo le na vse pogostejših pogrebih, je Tonetu Rajsarju, neumornemu organizatorju številnih različnih srečanj, ob pomoči prijateljev, prišlo na misel, da bi se srečali tudi v kakih boj veselih in prijetnih okoliščinah.

Pa so se res, in sicer kar pri Tonetu Na hribčku nad Šmartnim v Tuhinju, kjer so na sproščenem pikniku pod milim nebom skupaj najprej poobedovali, nato pa veselo druženje nadaljevali ob sproščeni izmenjavi šal, izkušenj in svojih zgodb, ki jih je pisalo življenje v času, ko se niso imeli priložnosti srečati.

Ker pa Tone Rajsar že vrsto let zapored Na hribčku organizira tudi srečanje starodobnih vozil, so se malce pošalili tudi na lasten račun oz. predvsem na račun svojih let in v šali dejali, da imajo jesensko srečanje oldtimerjev.

 

Je pa ob prisrčni starodobniški šali potrebno dodati, da gre povečini za zelo dobro ohranjene primerke, ki zagotovo ne kažejo ne svojih let, ne življenjskih kilometrov, zato smo prepričani, da prvo srečanje generacije ’58 zagotovo ne bo tudi zadnje.