Naslovnica / NOVICE / Srečanje krajanov KS Kamnik – center

Srečanje krajanov KS Kamnik – center

V soboto, 20. junija 2015, so krajani Krajevne skupnosti Kamnik – center, pripravili tradicionalno srečanje krajanov, ki je bilo popestreno z bogatim spremljevalnim programom.

Za razliko od preteklih let, ko je srečanje krajanov KS Kamnik – center potekalo na Glavnem trgu, je bila letos prireditev organizirana na Trgu svobode, ki je, čeprav kot nalašč za podobne prireditve.

Četudi je vreme še malo pred začetkom prireditve grozilo, da bo prireditev splavala po vodi, je organizatorjem na pomoč priskočilo sonce, ki je pripomoglo k še prijetnejšem vzdušju prireditve, ki so jo s svojim nastopom odprli prikupno navihani Vrabčki pod vodstvom Marinke Aparnik. Žal so se starši otrok, ki obiskujejo Vrtec Sonček – enoto Marjetica, ustrašili popoldanskega dežja, tako da je napovedana, simpatična modna revija, kakršno so, ob sodelovanju s trgovino z oblačili Kim Kamnik, izvedli že pred časom v svojem vrtcu.

 

Krajane in krajanke KS Kamnik – center je nagovorila predsednica Krajevne skupnosti Ivanka Učakar, ki je vsem zbranim namenila prisrčen pozdrav ter povabilo k aktivnemu soustvarjanju še lepše in še prijaznejše krajevne skupnosti. Tudi s pomočjo okenskega cvetja in urejenih vrtov, med katerimi bo 3-članska komisija ob koncu poletja razglasila najlepše.

 

Prisotne je pozdravil in nagovoril tudi župan Marjan Šarec, ki je pohvalil trud in zagnanost vodstva krajevne skupnosti, vsem krajanom in krajankam, pa zaželel lepo praznovanje.

ks kamnik center 16

 

Ne vremena in ne trdih granitnih kock, pa se niso ustrašili plesalci in plesalke Plesnega kluba Šinšin, ki so se, le dan po dveh uspešno izvedenih predstavah v Domu kulture Kamnik, z delom plesnega programa predstavili tudi na Trgu svobode, večerni oder, pa je bil prepuščen nastopu kamniških glasbenikov, tako da je staro mestno jedro odmevalo v melodijah, ki so jih, vse do noči igrali Marjan in Melisa Spruk, Hulahoop in Kalaia.

 

Razen raznolikega programa s številnimi nastopajočimi, je bil utrip Trga svobode popestren s številnimi stojnicami, na katerih sta svoje izdelke razstavili Hiša Belin in Reciklarnica, med najbolj obleganimi, pa sta bili Petrova stojnica s palačinkami ter gostinski paviljon gostilnice in kavarne Podkev, kjer je bilo poskrbljeno, da nihče izmed obiskovalcev ni bil ne lačen, ne žejen.

 

Muhasto vremenu gre pripisati, da je simpatično prireditev na Trgu svobode najbrž obiskalo nekaj manj obiskovalcev, kot bi jih bilo sicer pričakovati, ampak prireditev je bila prav luštna in dež, ki je zvečer ponovno poskrbel za izdatno zalivanje mestnih vrtov, ni preveč zmotil vseh, ki so vztrajali vse do konca programa, zato se nadejamo, da bo podobnih prireditev na Trgu svobode v prihodnosti še več.