Naslovnica / NOVICE / Starši pozor: Že tretji letošnji poskus nagovarjanja otrok v Kamniku
Fotografija je simbolična.

Starši pozor: Že tretji letošnji poskus nagovarjanja otrok v Kamniku

Eden izmed staršev je danes na svojem družabnem spletnem profilu objavil obvestilo vsem staršem otrok v Kamniku in okolici, saj je njegovega devetletnega sina in njegovo sošolko, ki sta se proti večeru igrala pred OŠ Marije Vere, ogovarjal in vabil neznanec srednjih let.

Zapisal je: »Sinoči okoli 18.45 je mojega sina in njegovo sošolko, ki sta se igrala in ravno odpravljala domov izpred osnovne šole Marije Vere (izza ograje, kdor pozna lokacijo) ogovoril in vabil neznanec srednjih let, visok okoli 180 centimetrov, sivih las, brez brkov in brade in brez izstopajočih posebnosti na obrazu, oblečen v črno jakno, naj prideta k njemu, ker jima ima nekaj za pokazat.

Otroka sta pravilno odreagirala, se nista približevala in zbežala, a način, ton in nastop neznanca sta vsekakor preplašila oba otroka. Po besedah otrok, je neznanec celo poskušal vstopiti v ograjeno dvorišče šole. Sošolka je takoj poklicala očeta, ki je prihitel otrokoma naproti, jaz ravno tako, saj sva se z očetom slučajno srečala na parkirišču. Seveda v okolici nisva zasledila nikogar, ki bi ustrezal opisu, pa čeprav je od tega minilo le nekaj minut.«

Naj spomnimo, da gre že za drugi tovrsten primer nagovarjanja otrok na Duplici, saj je 7. septembra 2015 na primer poskusa vabljenja otrok v srebren avtomobil z zatemnjenimi stekli, starše opozorila tudi vodstvo Osnovne šole Marije Vere, oz. tretji na Kamniškem, saj so na podoben primer v začetku junija opozarjali tudi starše otrok, ki obiskujejo podružnično šolo v Mekinjah.

Ker gre že za tretji zabeležen tovrstni primer na Kamniškem, ki ga obravnava tudi Policija, najbrž ne bo odveč, da se ponovno pogovorite z otroki in jih opozorite na morebitno nevarnost.