Naslovnica / NOVICE / Striparske delavnice v Kotlovnici

Striparske delavnice v Kotlovnici

V sredo, 20. februarja, so se v Mladinskem centru Kotlovnica pričele striparske delavnice, ki jih, že peto leto zapored, vodi Ivan Mitrevski.

Ivan pravi, da nekateri udeleženci hodijo redno že več let zapored, drugi pa se udeležijo delavnic le enkrat, vesel pa je prav vsakega, ki sodeluje. Letošnja zanimivost je, da čeprav je po pravilih mladinski center prostor za mladostnike starejše od dvanajst let; povprečna starost udeležencev 10 let.

Cilj delavnice je doseči, da vsak udeleženec nariše in opiše svoj osebni doživljaj in po šestih srečanjih domov odnese knjižico s svojim stripom. Šesta delavnica je posebni dogodek odprt javnosti, kjer se avtorji predstavijo s končnim izdelkom in zgodbo.

Lan Zupančič s svojim stripom Nasilje se ne splaca.

Prva delavnica se posveti spoznavanju članov in samemu spoznavanju risanja, druga scenariju, pri tretji se ukvarjajo s formacijo likov in pričnejo z risanjem, strip pa dokončajo do petega srečanja, da se na šesti delavnici lahko predstavijo.

Na zaključnem dogodku bo prisoten tudi uveljavljen avtor, ki bo sam pogledal izdelke in dal kakšno pohvalo ali pa dobronamerno kritiko in s tem mladim ustvarjalcem mogoče še nov zagon ali pa željo po novi stvaritvi.

Laura Hribar