Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Svet staršev OŠ Frana Albrehta sprašuje županske kandidate

Svet staršev OŠ Frana Albrehta sprašuje županske kandidate

Naveličani dolgoletnih obljub ter zaskrbljeni nad varnostjo otrok, ki obiskujejo Osnovno šolo Frana Albrehta, je Svet staršev OŠ FA na vse županske kandidate naslovil nekaj vprašnj v zvezi z ureditvijo omenjene šole.

Svet staršev OŠ Frana Albrehta nas je seznanil s pismom z vprašanji, ki so jih, v zvezi obnovo obstoječih oz. novogradnjo novih šolskih prostorov dotrajane OŠ Frana Albrehta, zaskrbljeni starši zastavili sedmerici kamniških županskih kandidatov.

Starši konkretne ter zavezujoče odgovore in stališča županskih kandidatov, ki jih bomo objavili tudi na naši spletni strani, pričakujejo najkasneje do srede, 7. 11. 2018, opoldne.

Spoštovani kandidati za župana Občine Kamnik!

Ker kandidirate v Kamniku, verjamemo, da ste vsaj v glavnih obrisih seznanjeni s sago o šolski stavbi OŠ Frana Albrehta. Matično šolsko stavbo v letošnjem letu obiskuje 550 otrok, v prihodnjih letih se bo to število še povečalo. Zgodba se zapleta in odpleta že mnogo let. Starši potrpežljivo čakamo na rešitev prostorske stiske, zagotovitev ustreznih primerljivih pogojev za naše otroke, rešitev varnostne situacije, zagotovitev športnih površin, ureditev prometne situacije in vsega ostalega, kar je vezano na projekt gradnje šole. Menimo, da je odlašanje nedopustno, da je veliko že zamujenega in da je gradnja šole prioritetna naloga novega občinskega vodstva. Svet staršev se soglasno strinja, da poizvemo, kakšen je vaš odnos do te problematike.

Kot kandidata za bodočega župana vas zato sprašujemo:

1. Kakšno je vaše stališče do potrebnosti ureditve neprimernih in količinsko nezadostnih prostorov šolske stavbe OŠ Frana Albrehta?

Če je vaše mnenje, da je ureditev potrebna, nas zanima še:

2. Kaj boste storili, da se proces čim prej začne tudi z gradbenimi posegi, ne samo s spremembami dokumentacije?

3. Kdaj pričakujete, da bodo naši otroci lahko nadaljevali šolanje v potresno in požarno varni stavbi, v zadosti velikih prostorih, kjer ne bo zamakanja, puščanja cevi, pregrevanja električne instalacije in ostalih zadev, s katerimi se v šoli neprestano srečujejo in predstavljajo nevarnost za zdravje in tudi življenje naših otrok in zaposlenih?

Pričakujemo vsebinske, nedvoumne in zavezujoče odgovore. Prosimo, da nam jih posredujete do srede, 7.11. 2018, do 12. ure. Z odgovori bomo seznanili vse starše naše šole in lokalne medije.

Hvala vnaprej in lep pozdrav!

Irena Pavlič,
predsednica Sveta staršev OŠ Frana Albrehta