Naslovnica / NOVICE / Svetle zvezdice OŠ Frana Albrehta

Svetle zvezdice OŠ Frana Albrehta

V soboto, 25. maja 2019, se je na travniku pri Osnovni šoli Frana Albrehta Kamnik odvijala osrednješolska prireditev z naslovom Vsak je svetla zvezda. Zbranim otrokom matične šole in vseh podružničnih šol, njihovim mentorjem, staršem, starim staršem in prijateljem se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj z ravnateljem Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik Rafkom Lahom.

Ob zabavnih točkah in ob petju, plesu in igranju so zbrani sprva prisluhnili ravnatelju Osnovne šole Frana Albrehta Rafku Lahu, ki ni skrival navdušenja nad učenkami in učenci prav vseh podružničnih šol in matične šole ter ne nazadnje tudi nad mentorji, ki so skrbno in prizadevno pomagali pripraviti letošnji kulturni program.

Vodja osrednješolske prireditve Tadeja Kilar je dejala, do so z načrtovanjem prireditve pričeli že ob koncu lanskega šolskega leta, v njej pa so sodelovali prav vsi, tako zaposleni kot tudi učenci. Prav zaradi zagnanosti in dobrega sodelovanja vseh sodelujočih je bila priprava tega druženja zelo prijetna izkušnja.

 

Župan Matej Slapar se je ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so pripravili prireditev, otrokom pa namenil popotnico, naj se učijo, saj je znanje bogastvo in človek, oborožen z znanjem, je nepremagljiv.

Na dobrodelni razstavi smo lahko kupili izdelke, ki so jih otroci kamniške šole skupaj z mentorji pripravili čisto sami, predstavljeni so bili številni projekti šole, odvijale so se različne delavnice in še in še. Zbrana sredstva bodo namenjena v šolski sklad, in sicer za nakup nove peči za žganje gline.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

 

X