Naslovnica / KULTURA / Tadej Droljc je prejel prestižno mednarodno nagrado Lumen Prize Student Award

Tadej Droljc je prejel prestižno mednarodno nagrado Lumen Prize Student Award

Slovenski oz. kamniški audiovizualni umetnik Tadej Droljc je za audiovizualno delo Capillaries Capillaries prejel mednarodno nagrado Lumen Prize Student Award, ki se podeljuje v Londonu!

Gre že za drugo mednarodno nagrado, ki jo je Tadej prejel v letošnjem letu. Prvo je dobil na festivalu MADATAC v Madridu, kjer je žirijo prepričal kot najbolj obetaven video umetnik!

Nagrada Lumen se podeljuje za vrhunske dosežke na področju digitalne umetnosti, vključuje pa tudi svetovno turnejo, ki je do sedaj zaobjemala prestolnice, kot so New York, Shanghai, London, Berlin, Amsterdam ali Atene. Letošnja turneja se bo izoblikovala tekom prihajajočega leta, znani pa so že prvi datumi, in sicer Brighton Digital Festival (največji festival digitalne umetnosti v Veliki Britaniji), London Winter Lights Festival ter Cyberfest v St Petersburgu.

Audiovizualna kompozicija Capillaries Capillaries predstavlja osrednji del Tadejeve doktorske raziskave, ki jo podpirata slovensko Ministrstvo za kulturo ter Center za raziskave v novih glasbah (CeReNeM) univerze v Huddersfieldu (Velika Britanija). Več o kompoziciji in Tadejevem delu pa si lahko preberete oz. ogledate na spodnjih povezavah.

Capillaries Capillaries – Nastop na festivalu Ars Electronica – https://vimeo.com/234192891

Capillaries Capillaries – Nastop na festivalu Electric Spring – https://vimeo.com/212732013

Capillaries Capillaries – Izseki – https://vimeo.com/212290063

Spetna stran – http://www.tadej-droljc.org/

 

X