Naslovnica / Črna kronika / Tatvina sirove štručke in koze

Tatvina sirove štručke in koze

Na vse večjo revščino in socialne razlike kažejo tudi vse številčnejši primeri kaznivih dejanj, ki so povezani s tatvinami hrane in prehranskih izdelkov, s katerimi se morajo, žal vse pogosteje, ukvarjati tudi kamniški policisti in policistke.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 08.08. do 12.08.2016)

 

NESREČA PRI DELU V KOMENDI
08.08.2016 – Policisti PP Kamnik so bili napoteni v Komendo, kjer je prišlo do nesreče pri delu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da si je delavec pri razkladanju delovnega stroja poškodoval na nogo in bil odpeljan v UBKC. Policisti bodo o ugotovitvah poročali s poročilom na okrajno sodišče.

TATVINA SIROVE ŠTRUČKE V TRGOVINI V KAMNIKU
Iz trgovine v Kamniku je bilo sporočeno, da je prišlo do tatvine. Na kraju so policisti ugotovili, da je storilec, ki ga je varnostnik zadržal v trgovini, pojedel sirovo štručko, ki pa je nato na blagajni ni plačal. Trgovina je zoper njega podala kazensko ovadbo.

NA ČRNIVCU POVOZIL SRNO
09.08.2016 -Na PP Kamnik se je zglasil voznik osebnega avtomobila in povedal, da je na vožnji z avtom s Črnivca povozil srno, ki je skočila na cesto. Na vozilu je nastala materialna škoda v višini kakih 300 eurov.

TATVINA TORBICE V TRGOVINI V KAMNIKU
09.08.2016 – Policisti so bili poslani v trgovski center v Kamniku, kjer je prišlo do tatvine torbice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost občanke in ji odtujil torbico v kateri je imela nekaj gotovine in plačilne kartice. S tem je občanko oškodoval za okvirno 100 eurov.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
10.08.2016 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni o prometni nesreči na eni izmed ulic v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila udeležena  voznika osebnih avtomobilov, ki pa nista bila poškodovana in sta se o krivdi dogovorila že  pred prihodom policije. Izdano jima je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

TATVINA DENARNICE V KOMENDI
Policisti PP Kamnik so bili obveščeni o tatvini denarnice v Komendi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznana občanka izkoristila zaupanje in nepazljivost starejše občanke in ji iz stanovanjske hiše odtujila denarnico z vsebino. S tem jo je oškodovala za cca. 200 eurov.

VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V KOMENDI
11.08.2016 – Na PP se je zglasila starejša občanka in povedala, da je ji bilo vlomljeno v osebni avtomobil. Z ogledom vozila in razgovorom je bilo ugotovljeno, da je bilo občanki na območju Komende vlomljeno v osebni avtomobil, pri tem, pa ji je bila odtujena denarnica z vsebino. S tem je oškodovana za cca. 100 eurov. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA VRTNE GARNITURE V KOMENDI
Policisti so bili poslani na območje Komende, kjer je bilo ugotovljeno, da je bila oškodovancu z terase odtujena vrtna garnitura v vrednosti cca. 1000 eurov. Policisti bodo v zvezi tega zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA KOZE
12.08.2016 – Na PP Kamnik se je zglasila občanka in povedala, da so ji tekom prejšnjega dne odtujili kozo na paši. Ugotovljeno, da je neznani storilec v popoldnevu izvršil tatvino koze in s tem občanko oškodoval za okvirno 70 eurov. Sledi kazenska ovadba na tožilstvo.