Naslovnica / ŠPORT / Tea Repnik in Miha Uršič sta na državnem prvenstvu osvojila tri medalje

Tea Repnik in Miha Uršič sta na državnem prvenstvu osvojila tri medalje

Včeraj je bilo na kegljišču HIDRO v Medvodah prizorišče finala državnega prvenstva za kadete in kadetinje. Kot smo že poročali, sta od članov KK CALCIT Kamnik nastopila Tea Repnik in Miha Uršič.

Tea s trenerjem Grubarjem

Nedeljski nastop je štel za uvrstitev posamezno, seštevek treh nastopov v tem vikendu, pa za naslov v kombinaciji.

Tea je izpolnila napovedi. Včeraj je bila v disciplini posamezno odlična tretja, ter prejela lep pokal in bronasto medaljo. V seštevku treh nastopov (kombinacija) pa prepričljivo osvojila prvo mesto, saj je drugo uvrščeno Celjanko Špelo Kunčič premagala za rekordnih 130 kegljev.

Ta dosežek ima tudi večjo vrednost, saj ne zadošča le en dober nastop. Pri tem moramo omeniti, da je Tea še včeraj igrala pomembno tekmo 1.A državne lige, kar je gotovo vplivalo na njeno igro. Kljub temu je podrla odličnih 557 kegljev.

Miha Uršič

Tudi Miha si zasluži vse pohvale. On je imel še težje delo. V petek je nastopil v državni ligi za 3. ekipo CALCIT, v soboto za 2. ekipo, v nedeljo pa še na državnem prvenstvu! Tri tekme v treh dneh!

Kljub temu se je odlično odrezal, podrl izvrstnih 576 kegljev in osvojil tretje mesto v kombinaciji! Za še eno medaljo –  v disciplini posamezno mu je zmanjkalo le 14 kegljev. Osvojil je 6. mesto.

Ta dva dosežka sta tudi potrditev, da imamo v klubu kvalitetne mlade igralce, ki bodo ob takem nadaljevanju kmalu postali pomembni členi prvih ekip in tudi izbrane vrste Slovenije.

Štefan Flerin