Naslovnica / ŠPORT / Tečaj samoobrambe za ženske

Tečaj samoobrambe za ženske

Kamniku je v soboto, 18. 10. 2014, v centru Pinela prvič potekal štiriurni tečaj samoobrambe za ženske.

Tečaja se je udeležilo 10 predstavnic nežnejšega spola, od osnovnošolk do dam. Vodila sta ga Boštjan Veinhandl in Bojan Popovič, profesionalna policijska inštruktorja in izkušena trenerja borilnih veščin, kot sta judo ter ju jitsu. Pokazala sta pravilne padce, ki – ne boste verjeli – sploh ne bolijo. Udeleženke so pridobile znanje, kako si zaščititi glavo in druge vitalne dele telesa, kot so jetra, ledvica, pleksus in brada, ki ob močnem udarcu najhitreje povzročijo izgubo zavesti. Naučile so se tudi osnovnih boksarskih udarcev, obrambe ob oboroženem napadu in primeru davljenja, inštruktorja sta prikazala pravilen pritisk na živčne točke, ki takoj onemogočijo napadalca in še mnogo več. Tečaj so popestrili tudi pripomočki kot sta gumijasta pištola in oblazinjena palica.

Organizirala sta ga Boksarski klub Hayat in JUDO klub Kamnik. Udeleženke so izjemno zadovoljne in se bodo v primeru napada prav gotovo dobro znašle.

tecaj_samoobrambe5

Zaradi velikega zanimanja že pripravljamo naslednji termin tečaja, ki bo v soboto, 15. 11. 2014 ob 10.00, v centru Pinela na Ljubljanski cesti 3d v Kamniku.

Prijavite se lahko na facebook profilu: DBV Komenda ali na tel: 040 262 901.

Nikar ne zamudite izjemno poučnega seminarja, ki vam pomaga premagati strah in vas navda s samozavestjo, pridobljno znanje pa vam v skrajnih okoliščinah lahko celo reši življenje.