Naslovnica / ŠPORT / Tekači KGT Papež s štirimi zmagovalnimi stopničkami

Tekači KGT Papež s štirimi zmagovalnimi stopničkami

Na 16. državnem prvenstvu v gorskih tekih za osnovne in srednje šole na Smledniku slavili tekači KGT Papež, in sicer učenci OŠ Stranje s štirimi zmagovalnimi stopničkami za državnega prvaka Miha Podbregarja in Roka Sušnika, za podprvakinjo Nežo Mohar Gradišek in tretejeuvrščenega Aleša Prelovška, dečki tudi absolutni državni prvaki ekipno, Izak Poljanšek kot državni podprvak in Maj Križnar na 4. mestu, oba učenca OŠ Frana Albrehta, pri starejših mladinkah pa je državna prvakinja postala Karmen Orehek, dijakinja Gimnazije Rudolfa Maistra

Na spolzki in razmočeni smledniški progi je potekalo 16. državno prvenstvo v gorskih tekih, kjer so se učenci OŠ Stranje odrezali odlično. Med dečki je naslov državnega prvaka pripadel Mihi Podbregarju, na zmagovalnih stopničkah kot tretji se mu je pridružil Aleš Prelovšek, Žan Grčar je bil 17., med deklicami pa Tjaša Uršič 23. Med st. dečki je na najvišji stopnički kot državni prvak stal Rok Sušnik, na 4. in 5. mesto sta se uvrstila Nejc Uršič in Rok Podbregar. Tudi pri st. deklicah je postala podprvakinja Neža Mohar Gradišek, Hana Dobovšek je bila četrta.

Absolutni zmagovalci med dečki ekipno so bili učenci OŠ Stranje v postavi Rok Sušnik, Nejc Uršič, Rok Podbregar, Aleš Prelovšek, Miha Podbregar, Žan Grčar.

Izak Poljanšek je bil državni podprvak, Maj Križnar četrti (oba učenca OŠ Frana Albrehta), Žan Kranjec iz OŠ Marije Vere pa 15.

Pri starejših mladinkah pa je državna prvakinja postala Karmen Orehek, sicer dijakinja Gimnazije Rudolfa.

Čestitamo!

Mira Papež
Foto: prijavim.se