Naslovnica / ŠPORT / Tenis klub Kamnik se igralsko krepi

Tenis klub Kamnik se igralsko krepi

Članska vrsta Tenis kluba Kamnik se je uvrstila v prvo slovensko ligo, ki je v vsakem pogledu veliko bolj zahtevna kot druga liga. Drugačen je sistem igranja, zato je potrebno imeti več kvalitetnih igralcev, sodniški stroški so precej višji, višja je že sama prijavnina, itd. 

Prvi korak, ki ga klubsko vodstvo moralo storiti in to hitro, saj se bo kmalu zaključil prestopni oziroma registracijski rok, je bila okrepitev igralskega kadra. V klubu so se odločili, da ne bodo gledali prav daleč, da se bodo najprej pogovorili z doma vzgojenimi igralci, ki igrajo po drugih klubih, ter s kvalitetnimi igralci v okoliških klubih. Pogovori so hitro naleteli na plodna tla, tako da bodo za Kamnik v sezoni 2018 poleg Boštjana Repanška, Urbana Čevke, Domna Korelca, Gregorja Horvata, Aleša Pogačarja, Aljaža Burje in Nejca Lemiča zaigrali še novinci Anže Čevka, Mark Svoljšak in Janez Makovec. Do začetka prvoligaškega tekmovanja je še skoraj leto dni, a kot kaže v tem trenutku, so to igralci, ki bodo kamniške barve branili v naslednjem letu.

Mark Svoljšak, okrepitev Tenis kluba Kamnik.

Zadnje dejanje v TK Kamnik v letošnji sezoni je bila podelitev priznanj najboljšim igralcem na klubskih tekmovanjih v letu 2017. Prejemnikov teh priznanj je preveč, da bi jih naštevali poimensko, omenili pa bomo posebna priznanja, ki so jih podelili Ireni Božičnik, Slavku Juršiču in Jožetu Lavriču. Irena Božičnik in Slavko Juršič sta priznanje dobila za požrtvovalno in volontersko delo v klubu, Jože Lavrič pa za več kot 60 letno zvestobo klubu – v tem trenutku je Jože Lavrič edini častni član Tenis kluba Kamnik.

Matjaž Pogačar