Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Terme Snovik so danes optimistično ponovno odprle svoja vrata

Terme Snovik so danes optimistično ponovno odprle svoja vrata

Terme Snovik so danes med prvimi termami v Sloveniji odprla vrata apartmajskega naselja in termalnega kompleksa. Vračajo se še močnejši, s pozitivno usmerjenostjo v prihodnost.

V času zaprtja zaradi preprečevanja širjenja Covid-19 so popolnoma osvežili apartmajsko naselje in termalni kompleks. Direktor Term Snovik, Predrag Canjko je v ospredje postavil novo ponudbo v obliki tematskih paketov, s katerimi bodo privabili še tako zahtevnega gosta za večdnevno aktivno bivanje.

Predrag Canjko, direktor Term Snovik

Izreden napredek je viden pri povezovanju z ostalimi deležniki v kamniški destinaciji, župan Občine Kamnik Matej Slapar je tudi postavil razvojno-strateško skupino za turizem. Potekajo številne aktivnosti z Občino Kamnik in Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik ter ostalimi ponudniki v destinaciji za celovito predstavljanje doživetij na destinaciji za sprva domači in sčasoma tuji trg.

Ponovnega odprtja Term Snovik, ki je največji turistični ponudnik na območju občine Kamnik, se je razveselil tudi župan Matej Slapar.

Danes zjutraj je potekalo ponovno odprtje Term Snovik in sprejem že prvih plavalcev, ki so se razveselili ponovne rekreacije in plavanja v zdravilni termalni vodi. Odprtje sta s pozitivno energijo pospremila tudi Matej Slapar, župan Občine Kamnik in Franci Kramar, v.d direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik. Oba v svojem nagovoru izpostavita  pomembno vlogo Term Snovik na destinaciji za  privabljanje novih gostov s termalnimi doživetji in povezovalno-sodelovalno vlogo vseh deležnikov na destinaciji za večanje prepoznavnosti in obisk gostov, ki bodo na destinaciji ostali več dni. V teh dneh bo pod okriljem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik stekla tudi večja oglaševalska kampanja za promocijo kamniških doživetij.

Prvi kopalci…

Za brezskrbno in varno preživete počitnice doma v osrednji Sloveniji so pripravili kar enajst različnih posebnih paketnih ponudb, ki združujejo številna termalna doživetja z aktivnim preživljanjem prostega časa v naravi Kamniško- Savinjskih Alp. Poteka aktivno povezovanje s komplementarnimi ponudbami v destinaciji z ustvarjanjem skupnih paketov termalnega bivanja z ogledom Arboretuma Volčji Potok ali obiska Velike Planine. V termah so pripravili tudi nadgrajeno doživetje Kneipp filozofije v obliki Kneipp Balance in Kneipp Active ponudbe. Za vse programe bo mogoče koristiti turistične bone.

Današnji dan je bil kot nalašč za kopanje v termalni vodi…

Odpiralni čas notranjih termalnih bazenov po odprtju ostaja nespremenjen, vsak dan od 9. do 20. ure, nočno kopanje ob sredah, petkih in sobotah od 20. do 22. ure. Kmalu sledi odprtje zunanjih bazenov, ki je predvideno za sredino  junija, odvisno od vremenskih razmer. Svet savn in wellnesa se odpira postopoma, saj je skrb za zdravje gostov na prvem mestu . Sprejeli so številne varnostne in higienske protokole za preprečevanje prenosa okužb, potekalo bo intenzivnejše razkuževanje vseh prostorov in zagotavljanje varnostne razdalje v vseh objektih z namenom ohranjanja zdravja gostov in zaposlenih.

Novost v Termah je tudi možnost najema gorskih in električnih koles, štiri električna kolesa sta omogočila Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. Poleg brezplačnega najema pohodniških palic gostom sedaj omogočajo dodatne storitve za kolesarski turizem za še lažje raziskovanje Tuhinjske doline in kamniške destinacije.

Ivan Hribar, idejni oče in prokurist Term Snovik ter predsednik TD Tuhinjska dolina.

Terme se aktivno vključujejo tudi v program Turističnega društva Tuhinjska dolina, v katerem se združujejo krajani, ki v okviru društva uresničujejo svoje interes z namenom in ciljem pospešiti turizem, rekreacijo in promocijo krajev v Tuhinjski dolini v turistične namene. Predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina, Ivan Hribar danes ob odprtju Term že napove poletni program, med njimi sta kolesarski vzpon na Črnivec v juniju in etnološka prireditev na temo ovčereje v avgustu.

 

V Snoviku je ves čas zaprtja v sklopu termalno-gostinskega objekta Term potekala tudi gradnje večnamenske dvorane, ki je sedaj v zaključni fazi. Večnamenski prostor bo tako imel velik doprinos k turistični ponudbi destinacije. Ne bo predstavljal le povečanih gostinskih zmogljivosti s skupno 132-imi dodatnimi sedeži v restavraciji, ampak bo odprl trženje številnih novih produktov, kot so MICE dogodki, poslovna srečanja, poroke, praznovanja ter številni dogodki tudi za društva, klube in druge individualne skupine.

Janez Pušnik, vodja prodaje in marketinga Term Snovik, Teo Klar, družbenik Term Snovik (oba levo zadaj), prokurist Term Snovik Ivan Hribar s soprogo Jožico Hribar, Matej Slapar, župan Občine Kamnik, Predrag Canjko, direktor Term Snovik in Franci Kramar, v.d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik (od leve proti desni)

Najvišje ležeče slovenske eko terme še naprej potrjujejo svojo trajnostno naravnanost. Že od svojega začetka sledijo viziji energetsko učinkovitih in okolju prijaznih term.

Leta 2008 so prvi v Sloveniji prejeli znak za okolje Ecolabel (Eko marjetica) za okolju prijazno delovanje, ki se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem. Ravno v času zaprtja so certifikat Ecolabel tudi uspešno podaljšali.

 Stanka Parkelj Rozina,
Terme Snovik
Fotografije: Katarina Hribar in Kamnik.info