Naslovnica / NOVICE / Termini hitrega testiranja v mesecu juliju

Termini hitrega testiranja v mesecu juliju

V času energetske sanacije Doma kulture Kamnik se bo hitro testiranje izvajalo v mobilnem kontejnerju Civilne zaščite na parkirišču pred Domom kulture Kamnik.

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik je za izvedbo hitrega testiranja preko Ministrstva za zdravje Republike Slovenije aktiviral mobilno enoto Zdravstveni zavod Zdravje, ki bo izvajala hitre teste. Logistično in tehnično podporo nudi Občinski štab Civilne zaščite. V kolikor menite, da ste bili v stiku z okuženo osebo oziroma obstaja sum, da ste okuženi, vljudno vabljeni na hitro testiranje.

Pri čakanju na odvzem brisa upoštevajte prometni režim. Z vozilom se pripeljete na točko po sistemu DRIVE IN (pripelji in odpelji). Prostovoljci Občinskega štaba Civilne zaščite občine Kamnik izvajajo rediteljsko službo in skrbijo za prometno varnost ter red na vstopni točki. Poudariti velja, da je čakanje v vozilih bistveno varneje za občanke in občane, hkrati pa glede na vremenske razmere tudi prijaznejše. Iz teh razlogov zato Občinski štab Civilne zaščite naproša, da se tisti, ki to lahko, na lokacijo pripeljete z vozilom in v njem počakate na navodila rediteljev, ki vas bodo sprejeli in usmerili. Ves čas vzdržujte varnostno razdaljo vsaj 2 metra in obvezno nosite zaščitno masko.

Termini testiranja

V Zdravstvenem domu Kamnik je vsak ponedeljek, sredo in petek možnost samoplačniškega testiranja s hitrimi antigenskimi testi z izdajo potrdila po skupni ceni 20 EUR. Naročiti se je potrebno na Korona telefon 051 642 922 najkasneje do 10. ure na dan testiranja. Pred brisom je poleg zdravstvene kartice, obvezna predložitev osebnega dokumenta s sliko.

Več o tem si lahko preberete na spletni povezavi: https://www.zdkamnik.si/obvestila/2021/pcr-brisi-covid-19-ambulanta-korona-mobi.

V Domu kulture Kamnik, kjer Zdravstveni zavod Zdravje izvaja testiranje s hitrimi antigenskimi testi, pisnih potrdil ne izdajajo.

Potrdila

S strani izvajalca smo dobili informacijo, da se v skladu z zakonodajo (ZZPPZ) v Centralnem registru podatkov o pacientu (CRPP) obdelujejo podatki o vseh opravljenih testiranjih na virus SARS-CoV-2. Preko www.zvem.ezdrav.si lahko do svojih dokumentov in podatkov dostopa pacient zase ali za svoje otroke do 15. leta starosti. Za dostop je potrebno katerokoli veljavno digitalno potrdilo, dokumenti so dostopni po registraciji na portal. Na portalu je možen tudi izpis potrdila o izvidu testa. Vpogled v CRPP ima tudi vsak osebni zdravnik (Centralni register podatkov o pacientu), ki lahko potrdilo natisne. Potrdilo lahko dobite torej tudi pri osebnem zdravniku.

Dostop do portala https://zvem.ezdrav.si/ in s tem do natisnjenega potrdila o testiranju in cepljenju je od 30. 4. 2021 možen tudi brez kvalificiranega digitalnega potrdila, in sicer s potrditvijo prek SMS-a (Enkratno geslo smsPASS) https://zvem.ezdrav.si/-/prehod-na-sistem-sipass.

Na odvzem brisa se ni potrebno predhodno naročati, s seboj pa imejte osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. O rezultatu testiranja boste obveščeni na številko SMS, ki jo boste navedli ob odvzemu brisa.

Negativen rezultat testa pomeni, da trenutno virus v brisu ni zaznaven in naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste že čez nekaj ur lahko pozitivni. V primeru pozitivnega rezultata pa se takoj izolirajte in o tem obvestite izbranega zdravnika.

V kolikor bodo potrebe po testiranjih večje, boste o dodatnih terminih obveščeni naknadno.

Testiranje je namenjeno odkrivanju asimptomatskih zdravih prenašalcev virusa in ne testiranju ljudi, ki imajo prisotne lahko tudi blage simptome okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik na koronamobi 051 642 922.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve