Naslovnica / Pavliha / Težave z(l)obne miške s Toninovo Škrbino

Težave z(l)obne miške s Toninovo Škrbino

Izgubljeni zob Mateja Tonina, ki so tviteraški navihanci nemudoma označili za brezzobega tigra, je v minulih dneh postal nacionalna zdravstvena težava ter medijski fenomen, ki bi ga lahko primerjali kvečjemu s trumpastičnim kipom na Selih.

Državljanom, še posebej pa državljankam, se je tuhinjski poslanec kar precej zasmilil, saj ga, če bo seveda delil redno zobozdravstveno usodo navadnih državljanskih smtnikov, čaka dolgotrajno čakanje na zoboprotetične storitve. Čakalne dobe na protetične storitve v ZD Kamnik namreč, po podatkih na strani ZD Kamnik, znašajo od 30 do do 2320 dni. Če bo Tonin posegel po samoplačniških storitvah, pa bo moral poseči kar globoko v žep, kar pa bo, ob poslanski plači, vseeno najbrž storil vsaj nekoliko lažje, kot večina izmed državnih škrbavcev, ki prejemajo minimalno ali zgolj nekoliko večjo plačo.

Toninova škrbina, na račun katere se je z videoposnetkom pošalil tudi sam Matej Tonin, je postala predmet številnih pogovorov in šal, saj so se nekateri najbolj navihani tuhinjski zlobneži že spraševali, če jih samooklicani novo-sredinski prvak slučajno ni dobil po zobeh. Je pa Toninovo škrbino skorajda uspela (domala dobesedno) zasenčiti njegova nekdanja someščanka, ki ji je Matejeva škrbina udarila celo na sluh.

Skratka, cela država se že nekaj dni ukvarja s Toninovo škrbino, le-ta pa, po preverjanju našega Pavlihe, nemajhne težave povzroča tudi Zobni miški.