Naslovnica / NOVICE / T’hin’ska šola vse najboljše

T’hin’ska šola vse najboljše

V počastitev 20. obletnice Osnovne šole Šmartno v Tuhinju so učenci in učitelji t’hin’ske šoli sinoči pripravili veliko in slovesno rojstnodnevno proslavo, na kateri so predstavili dejavnosti in obudili spomin na prvih dvajset let delovanja najmlajše osnovne šole na Kamniškem.

V okolici t’hin’ske šole ter v njeni nabito polni telovadnici je včeraj zvečer skorajda zmanjkovalo prostora, kajti obiskovalci, ki so si prišli pogledat proslavo ob njeni dvajsetletnici, so se v Šmartno zgrinjali z vseh koncev Tuhinjske doline. Kako bi se tudi ne, saj tuhinjska šola ne opravlja zgolj svojega osnovnega, izobraževalnega poslanstva, ampak že od samih začetkov predstavlja tudi nekakšno povezovalno srčiko cele doline, kjer se ob podobnih dogodkih, že zavoljo nastopajočih otrok, ki obiskujejo šolo, vsaj občasno srečujejo tudi prebivalci skrajnih koncev razvejane in dolge Tuhinjske doline.

os smartno 20let 2

 

Ob pogledu na moderno šolo bi se bržčas pri srcu milo storilo tudi župniku Francu Paglavcu, ki velja za začetnika organiziranega šolanja tuhinjskih otrok, četudi naj bi poučeval zgolj nadarjene in premožnejše kmečke fante, ki jih je učil branja in pisanja ter tudi glasbe, nemščine in latinščine, da bi s tem pridobili dovolj osnovnega znanja, s katerim bi lahko svoje šolanje nadaljevali tudi v Ljubljani.

Osnovna šola v Šmartnem se je v dveh desetletjih delovanja tako zakoreninila v zavesti prebivalcev in utripu Tuhinjske doline, da je komajda še moč verjeti, da tam ne stoji že od nekdaj. Se pa starejše generacije Tuhinjcev zagotovo še dobro spomnijo, da je dobršen del obiskovanja višjih razredov osemletke predstavljala tudi vožnja s »thinsko avtobuso«, s katero so se vsak dan vozili v Kamnik in nazaj.

os smartno 20let 7

Kot je v sinočnjem slavnostne nagovoru poudarila ravnateljica OŠ Šmartno v Tuhinju Jožica Hribar, ki ji gre, skupaj z vodstvom šole in tamkaj zaposlenimi učitelji in učiteljicami, pripisati največ zaslug, da šola, ki se je uspela uveljaviti tudi v širšem, ne le kamniškem prostoru, resnično deluje v povezavi s krajem. Na šoli so na mnogih področjih orali ledino, saj so med prvimi v občini so sprejeli izziv devetletke ter četrtošolcem ponudili učenje drugega tujega jezika, kar pa je zgolj delček izmed številnih uspehov in dosežkov šole, ki se ponaša tudi z eko zastavo.

 

Zbrane na sinočnji prireditvi sta pozdravila tudi predsednik KS Šmartno Primož Mali in župan Marjan Šarec, ki je vsem skupaj izrekla nekaj besed ter čestitala ob obletnici šole, učencem in učiteljem pa zaželela uspešno delo in izobraževanje še naprej.

os smartno 20let 5

 

Sinočnje proslave in slovesnosti zagotovo ne bi bilo brez precejšnjega truda in dela vseh, ki so sodelovali pri njeni izvedbi in organizaciji. V programu prireditve, ki sta jo s samokritično duhovitostjo povezovala učiteljica Petra Potočnik in učitelj Tomaž Smole, so namreč, na takšen ali drugačen način, sodelovali domala vsi tamkajšnji učenci in učitelji, ki so uspeli pripraviti nadvse zanimiv in zabaven program, v katerem so, ob obujanju spominov na minulih dvajset let, uspeli na simpatičen način predstaviti tako zgodovino, kot tudi današnji utrip življenja in dela šole.

os smartno 20let 27

 

Največji pečat prireditvi so zagotovo dali nastopajoči otroci, ki so z izvrstnimi igralsko-humornimi, plesno-gimnastičnimi ter glasbeno-pevskimi točkami prijetno skrajšali čas skoraj dvourne prireditve, ki se je, po zahvali vsem sodelujočim in nastopajočim, predvsem pa vsem, ki že od samih začetkov delajo na šoli, končala z ogledom priložnostne razstave in sproščenim druženjem ob imenitni in nadvse okusni pogostitvi.

os smartno 20let 43

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve